Subscribe Us

Wortel Cake

Wortel Cake




Ingrediënten 

3 eieren 

1 glas suiker 

1 glas melk 

1 glas zonnebloemolie 

3 kopjes bloem 

1 pakje bakpoeder 

1 pakje vanille 

3 wortelen - geraspt - 150 g  

1 volle theelepel gemalen gember 

½ stuks nootmuskaatrasp 

1 volle theelepel gemalen kaneel 

2 theelepels papaver 


Ingrediënten voor de top 

200 gr. labneh

 ½ glas poedersuiker 

1 eetlepel papaver


Bereiding

  • Klop de eieren en de poedersuiker in een grote kom.  
  • Voeg de melk toe en blijf kloppen. Voeg de zonnebloemolie toe en blijf kloppen. Voeg de melk langzaam kloppend toe.  
  • Rasp de wortels met de dunne kant van de rasp en voeg toe aan het vloeibare mengsel en mix het één tour.
  • Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, vanille, kaneelpoeder, gemberpoeder en geraspte nootmuskaat.  Voeg dit zevend door het eimengsel, voeg de papaver toe en meng het met een spatel voorzichtig.
  • Giet de wortel cake beslag in je ingevette cakevorm van 20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 40-45 minuten op de hete lucht stand.  
  • Meng de labneh, poedersuiker en papaver in een mengkom.  Leg het in de koelkast om het een ​​beetje af te koelen.  
  • Laat de wortel cake 3 tot 5 minuten rusten als het uit de oven is en draai hem dan om.  
  • Verdeel het papaver mengsel dat je hebt bereid over je afgekoelde wortel cake en serveer..


Een reactie posten

0 Reacties