Ingrediënten
3 glazen bloem
3 eieren
1 glas suiker
1 glas water
melk
1 glas zonnebloemolie
1 glas walnoten
2 wortelen
1 theelepel kaneel
1 pakje vanille
1 pakje bakpoeder
Voor de topping:
2 glazen room (huisgemaakt)
Bereiding
- Doe het ei en de suiker in een kom.
- Klop het met de mixer tot de suiker is opgelost. Voeg dan een glas melk en olie toe en blijf mixen.
- Knijp na het schillen en raspen van de wortels het overtollige water met de hand eruit.
- Voeg de geraspte wortel, gehakte walnoten en kaneel toe aan het cake beslag en mix verder.
- Voeg in een andere kom bloem, bakpoeder en vanille toe en voeg het zevend in het cake beslag. Klop het geheel met een mixer tot een gladde cake beslag.
- Vet de cakevorm in met roomboter. Giet het cake beslag er in.
- Zet de cake in een voorverwarmde oven van 160 graden en bak ongeveer 30 minuten.
- Laat de cake afkoelen.
- Snijd de cake horizontaal door midden, smeer het room er tussen en smeer als laatste de hele buitenkant van de cake met room.
Eet smakelijk..
0 Reacties