Subscribe Us

Wortelcake met walnoten


Ingrediënten

3 glazen bloem 

3 eieren 

1 glas suiker 

1 glas water 

melk 

1 glas zonnebloemolie

1 glas walnoten 

2 wortelen 

1 theelepel kaneel 

1 pakje vanille 

1 pakje bakpoeder 

Voor de topping:  

2 glazen room (huisgemaakt)


Bereiding

  • Doe het ei en de suiker in een kom. 
  • Klop het met de mixer tot de suiker is opgelost. Voeg dan een glas melk en olie toe en blijf mixen. 
  • Knijp na het schillen en raspen van de wortels het overtollige water met de hand eruit. 
  • Voeg de geraspte wortel, gehakte walnoten en kaneel toe aan het cake beslag en mix verder. 
  • Voeg in een andere kom bloem, bakpoeder en vanille toe en voeg het zevend in het cake beslag. Klop het geheel met een mixer tot een gladde cake beslag. 
  • Vet de cakevorm in met roomboter. Giet het cake beslag er in. 
  • Zet de cake in een voorverwarmde oven van 160 graden en bak ongeveer 30 minuten. 
  • Laat de cake afkoelen. 
  • Snijd de cake horizontaal door midden, smeer het room er tussen en smeer als laatste de hele buitenkant van de cake met room.

Eet smakelijk..


Een reactie posten

0 Reacties