Subscribe Us

Yayla Çorbasi ( Yoghurt Soep ) met droge munt Recept

 Yayla Corbasi (Yoghurt Soep)Yayla Çorbasi (Turkse Yoghurt Soep) is mijn favoriete soep omdat het erg voedzaam is vanwege de yoghurt en eieren die erin zitten. Ook de kinderen zijn er dol op. Het is een eenvoudige soep die gemakkelijk te maken is en kan worden bereid met ingrediënten die in elk huis te vinden zijn.  


Ingrediënten  

1 liter volle yoghurt
 ± 1,5 liter kraan water  
1/2 glas witte rijst 
1 ei 
2 eetlepels zonnebloemolie 
Zout

Saus

50 gram Roomboter of Zonnebloemolie
Droge munt

Bereidingswijze

Doe de yoghurt, het ei, zonnebloemolie en de rijst is een middelgrote soeppan en roer het geheel tot het geheel een egale substantie is. Zet de soeppan op het vuur en giet er vervolgens ongeveer 1,5 liter kraanwater bij en breng dit al roerend aan de kook. Dek het deksel af en laat de yoghurtsoep nog 8 a 10 minuten koken op laag vuur tot het rijst zacht is geworden.

Saus bereiding

Doe de roomboter en droge munt in een saus pannetje en laat dit even sudderen. Haal vervolgens het deksel van de pan en giet de saus al roerend in de yoghurtsoep en dek het deksel weer af. Laat het geheel nog 1 minuut door koken op laag vuur. Voeg wat zout toe en je Yoghurtsoep is klaar om te serveren. Eet smakelijk !

Een reactie posten

0 Reacties