Ingrediënten
4 plakjes zalmfilet met vel
200 gr. boter - om te klaren
1 glas panko - japanse paneermeel-geroosterd
1 eetlepel gemalen rode peper
1 handje vol parmezaanse kaas in poedervorm
Bereiding
- Zet je pan op het vuur, doe de roomboter erin en laat de roomboter langzaam smelten op laag vuur.
- Nadat de roomboter volledig is gesmolten, zet je de vuur uit en laat je het melkachtige gedeelte op de bodem zakken en blijft het schuimgedeelte bovenop.
- Neem het schuimende gedeelte langzaam met behulp van je lepel en giet de ghee(gesmolten roomboter) dan langzaam in een kom zonder het melkgedeelte me te gieten.
- Snijd een of twee ondiepe krassen op de bovenkant van je zalm.
- Meng in een bord de panko, parmezaanse kaaspoeder en rode paprika in poedervorm.
- Dompel de delen van de zalm zonder vel in het mengsel dat je hebt gemaakt.
- Doe 2-3 eetlepels roomboter die je net hebt bereid.
- Bak eerst het gedeelte zonder vel van de zalm 1-2 minuten.
- Bak vervolgens de kant van de zalm zonder vel 1-2 minuten op het vuur.
- Leg de zalm vervolgens in een ovenschaal en bak het 8-10 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven en serveer.
0 Reacties