Subscribe Us

Zalmfilet met Parmezaanse kaas


Ingrediënten

4 plakjes zalmfilet met vel 

200 gr. boter - om te klaren

1 glas panko - japanse paneermeel-geroosterd

1 eetlepel gemalen rode peper 

1 handje vol parmezaanse kaas in poedervorm


Bereiding

  • Zet je pan op het vuur, doe de roomboter erin en laat de roomboter langzaam smelten op laag vuur. 
  • Nadat de roomboter volledig is gesmolten, zet je de vuur uit en laat je het melkachtige gedeelte op de bodem zakken en blijft het schuimgedeelte bovenop. 
  • Neem het schuimende gedeelte langzaam met behulp van je lepel en giet de ghee(gesmolten roomboter) dan langzaam in een kom zonder het melkgedeelte me te gieten.  
  • Snijd een of twee ondiepe krassen op de bovenkant van je zalm. 
  • Meng in een bord de panko, parmezaanse kaaspoeder en rode paprika in poedervorm. 
  • Dompel de delen van de zalm zonder vel in het mengsel dat je hebt gemaakt. 
  • Doe 2-3 eetlepels roomboter die je net hebt bereid. 
  • Bak eerst het gedeelte zonder vel van de zalm 1-2 minuten. 
  • Bak vervolgens de kant van de zalm zonder vel 1-2 minuten op het vuur.
  • Leg de zalm vervolgens in een ovenschaal en bak het 8-10 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven en serveer.

Een reactie posten

0 Reacties