Subscribe Us

Zure gehaktbal soep

Zure gehaktbal soep



Een van de mooiste gerechten van de Turkse keuken: zure gehaktballen soep. Een traditioneel recept dat zijn smaak ontleent aan de voortreffelijke ingrediënten.

Hoe maak je zure gehaktballen soep?

Ingrediënten 

olijfolie 

2 wortels - in plakjes gesneden

1 selderij - in blokjes gesneden

 2 aardappelen - in blokjes gesneden 

1 stengel bleekselderij 

7 glazen water 

zout 

zwarte peper 


Ingrediënten voor de gehaktballetjes 

350 gr. gehakt 

1 ui geraspt  

1 ei

 ¼ glas rijst 

zout 

zwarte peper 

meel om de pasteitjes te bedekken 


Ingrediënten voor het binden

1 eidooier 

sap van 1 citroen


Bereiding

  • Snijd de wortels en bleekselderij in blokjes.
  • Zet je pan op het vuur en voeg de gehakte wortels toe aan de pan. Voeg het water toe, voeg de selderij en aardappelen toe en laat koken.  
  • Kneed in een diepe kom het rundergehakt, ui, ei, rijst, zout en peper goed door elkaar. 
  • Bestuif bloem op een grote plaat om straks de gehaktbal op te leggen. 
  • Maak grote gehaktballen ter grootte van een hazelnoot en leg ze op de met bloem bestoven bakplaat. Schud de bakplaat na het bereiden van alle gehaktballetjes en bloem alle gehaktballetjes goed onder.  
  • Haal het schuim van de kokende groenten weg dat zich ophoopt op de pan. 
  • Nadat de groenten gaar zijn, verwijder je het overtollige meel van de gehaktballetjes en voeg je ze samen met de fijngehakte bleekselderijstengels toe aan de pan. 
  • Kook het geheel 15 - 20 minuten. Haal van het vuur als alle ingrediënten gaar zijn. 
Om de soep te binden; 
  • Klop het ei en het citroensap in een kom goed door elkaar. Neem een ​​pollepel gehaktbalwater en voeg dit toe aan het eimengsel door het constant te kloppen. Voeg op dezelfde manier nog een paar schepjes water toe zodat het mengsel kan binden. 
  • Giet vervolgens het bindmengsel over de gehaktballetjes heen en meng. Serveer warm. Eet smakelijk !

Een reactie posten

0 Reacties