Subscribe Us

Aardappel schotel


Hoe maak je Aardappel schotel?

Ingrediënten

1 kg aardappelen 

1 ui 

2 teentjes knoflook 

3 tomaten 

1 theelepel tomatenpuree 

1 theelepel peperpasta of tomatenpuree

1 theelepel suiker

4 eetlepels zonnebloemolie

zout

zwarte peper (optioneel)


Bereiding

  • Schil de ui en hak de knoflook in kleine blokjes.
  • Doe de ui en knoflook in een pan en bak deze met olie tot ze zacht worden.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe, bak 2 minuten en voeg de suiker toe.
  • Schil en rasp de tomaten en voeg toe aan de pan.
  • Kook ongeveer 5 minuten, tot de tomaten zacht zijn.
  • Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen toe in de pan en bak 8-10 minuten.
  • Voeg ten slotte 3 glazen gekookt water en zout toe.
  • Als je gerecht kookt, zet dan het vuur lager en kook met het deksel half gesloten tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 35 minuten.
  • Serveer je aardappelschotel lauwwarm.
  • Besprenkel met zwarte peper naar wens.

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties