Hoe maak je Aardappel schotel?
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
3 tomaten
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel peperpasta of tomatenpuree
1 theelepel suiker
4 eetlepels zonnebloemolie
zout
zwarte peper (optioneel)
Bereiding
- Schil de ui en hak de knoflook in kleine blokjes.
- Doe de ui en knoflook in een pan en bak deze met olie tot ze zacht worden.
- Voeg dan de tomatenpuree toe, bak 2 minuten en voeg de suiker toe.
- Schil en rasp de tomaten en voeg toe aan de pan.
- Kook ongeveer 5 minuten, tot de tomaten zacht zijn.
- Voeg de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen toe in de pan en bak 8-10 minuten.
- Voeg ten slotte 3 glazen gekookt water en zout toe.
- Als je gerecht kookt, zet dan het vuur lager en kook met het deksel half gesloten tot de aardappelen zacht zijn, ongeveer 35 minuten.
- Serveer je aardappelschotel lauwwarm.
- Besprenkel met zwarte peper naar wens.
Eet smakelijk!
0 Reacties