Subscribe Us

Aardappel taart


Hoe maak je Aardappel taart ?

Ingrediƫnten

4 aardappelen - in dunne plakjes gesneden

Water - om de aardappelen te koken

2 takjes rozemarijn

¼ kopje room

Nootmuskaat

Zout

Zwarte peper

Knoflookpoeder

Ingrediƫnten voor het cakedeeg:

3 eieren

1 glas zonnebloemolie

1,5 glazen melk

3 glazen bloem

1 pakje bakpoeder

1 snufje zout

½ glas Parmezaanse kaas - geraspt

Ingrediƫnten voor de top:

Olijfolie

Gemalen rode peper

Verse rozemarijn


Bereiding

  • Doe de gesneden aardappelen in een pan en kook ze 7-8 minuten in ruim water.
  • Giet de gekookte aardappelen af ​​en zet 8 - 10 plakjes opzij, doe de resterende aardappelschijfjes terug in dezelfde pan.
  • Scheid de stelen van de rozemarijn en hak het fijn en voeg het toe aan de aardappelen, voeg dan room, zout, nootmuskaat, knoflookpoeder en zwarte peper toe en pureer het tot grote korrels met behulp van een stamper of vork.

Voor het cakedeeg;

  • Klop het ei in een diepe kom, voeg de melk toe en blijf kloppen.
  • Voeg vervolgens zonnebloemolie toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Zeef de droge ingrediĆ«nten en voeg toe aan het eimengsel.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng dit met een spatel van binnen naar buiten.
  • Als het cakebeslag klaar is, voeg je het aardappelmengsel toe en meng je dit samen.
  • Giet je aardappeltaart beslag in een ingevette klemvorm, verdeel de aardappelschijfjes die je apart had gezet op de aardappel taart.
  • Breng vervolgens olijfolie aan op de aardappelschijfjes, bestrooi met gemalen rode peper, plaats de rozemarijn en bak in de voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30-35 minuten.

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties