Hoe maak je Aardappel taart ?
Ingrediƫnten
4 aardappelen - in dunne plakjes gesneden
Water - om de aardappelen te koken
2 takjes rozemarijn
¼ kopje room
Nootmuskaat
Zout
Zwarte peper
Knoflookpoeder
Ingrediƫnten voor het cakedeeg:
3 eieren
1 glas zonnebloemolie
1,5 glazen melk
3 glazen bloem
1 pakje bakpoeder
1 snufje zout
½ glas Parmezaanse kaas - geraspt
Ingrediƫnten voor de top:
Olijfolie
Gemalen rode peper
Verse rozemarijn
Bereiding
- Doe de gesneden aardappelen in een pan en kook ze 7-8 minuten in ruim water.
- Giet de gekookte aardappelen af en zet 8 - 10 plakjes opzij, doe de resterende aardappelschijfjes terug in dezelfde pan.
- Scheid de stelen van de rozemarijn en hak het fijn en voeg het toe aan de aardappelen, voeg dan room, zout, nootmuskaat, knoflookpoeder en zwarte peper toe en pureer het tot grote korrels met behulp van een stamper of vork.
Voor het cakedeeg;
- Klop het ei in een diepe kom, voeg de melk toe en blijf kloppen.
- Voeg vervolgens zonnebloemolie toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Zeef de droge ingrediƫnten en voeg toe aan het eimengsel.
- Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng dit met een spatel van binnen naar buiten.
- Als het cakebeslag klaar is, voeg je het aardappelmengsel toe en meng je dit samen.
- Giet je aardappeltaart beslag in een ingevette klemvorm, verdeel de aardappelschijfjes die je apart had gezet op de aardappel taart.
- Breng vervolgens olijfolie aan op de aardappelschijfjes, bestrooi met gemalen rode peper, plaats de rozemarijn en bak in de voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 30-35 minuten.
Eet smakelijk!
0 Reacties