Subscribe Us

Adana Borek

Het recept voor Adana börek zal één van je favoriete borek recepten zijn met zijn gesmolten kaas, knapperig deeg en zijn onvergetelijke smaak. Het recept van Adana börek, is één van de moeilijkere recepten die de moeite waard is. Ik heb het recept zo makkelijk mogelijk proberen te houden.

Hoe maak je Adana Borek ?

Ingrediënten

15 kant-en-klare baklava-deeg (rond gesneden)
2 kant-en-klaar waterdeeg (rond gesneden)
200 g roomboter
1/2 (halve) kg geraspte kaas
150 gram cheesestrings
150 gr mozarella kaas

Bereiding

  • Smelt de roomboter en maak deze vloeibaar, vet de bodem van de koekenpan in. 
  • Leg een stuk baklavadeeg. Let op dat je er niet te veel boter op aanbrengt.
  • Verdeel op deze manier één laag baklava-deeg, een laag met roomboter en leg het tien lagen op elkaar.
  • Na het toevoegen van de tiende laatste laag, snijdt u deze in een vierkant en smeert u deze in met de gesmolten roomboter.
  • Leg één laag su borek deeg in kokend water haal er weer uit en leg het op de andere lagen.
  • Verdeel vervolgens alle kaas gelijkmatig.
  • Strooi nogmaals roomboter op deze laag en bedek de kaas vulling op de zelfde manier met één laag su-borek deeg.
  • Leg opnieuw één laag baklava-borek één laag gesmolten roomboter erop. Doe dit voor 5 lagen baklava-borek. Dit was het.
  • LET OP: gebruik niet te veel roomboter, bak de boven- en onderkant van je adana borek onder af en toe wisselen van laag vuur naar middelhoog vuur, zonder het deeg en je vingers te verbranden. :)
  • Serveer eventueel met gesneden tomaat en komkommer.


Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties