Hoe maak je Amandel Dessert ?
Ingrediƫnten
Voor het amandel-dessert deeg:
60 gram roomboter op kamertemperatuur
een half kopje olijfolie
1 ei
1 pakje vanille
een half pak bakpoeder
2 + 1/4 glas bloem
Om het amandeldessert te versieren:
1 eetlepel kokos
Voor de amandel-dessert siroop:
1,5 glas suiker
2 glazen water
1 - 2 druppels citroensap
Voor de bovenkant:
een half kopje geschilde amandelen
Bereiding
- Maak eerst de siroop. Doe suiker en water in de pan en meng. Blijf roeren tot het kookt.
- Voeg citroensap toe, zet het vuur uit en laat afkoelen.
- Voeg alle ingrediƫnten voor het deeg in een kom en kneed goed.
- Zorg ervoor dat je een deeg hebt dat niet aan je handen kleeft.
- Leg bakpapier op de bakplaat en neem stukjes van het deeg ter grootte van een walnoot en plaats het op de bakplaat. Als het vormproces is voltooid, maak je sleuven in het midden van het deeg met de achterkant van het mes niet te diep.
- Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de desserts goudbruin zijn en haal de bakplaat met Amandel dessert uit de oven.
- Laat de amandel desserts 1-2 minuten afkoelen en leg ze op een ander blad.
- Giet, terwijl de amandel dessert heet is, de afgekoelde siroop erop en wacht tot deze is opgenomen.
- Je kunt de amandel dessert decoreren en serveren nadat het is afgekoeld.
Geniet ervan...
0 Reacties