Subscribe Us

Aubergine Moussaka



Recept voor gebakken aubergine moussaka met tomatensaus... 

Als je een gerecht met aubergine bereid, zal je eerste stap zijn om het bittere sap van de aubergine te extraheren. Voor degenen die het bittere sap van aubergines niet kennen, kun je leren van het receptgedeelte van mijn artikel. De genen die op dieet zijn, kunnen de kooktijd iets verlengen en in de oven zetten zonder de aubergines te bakken. Hier is een heerlijk recept voor aubergine moussaka, met gehaktsaus...


Ingrediënten

4 aubergines

300 gram rundergehakt

1 ui

2 tomaten

3-4 groene paprika's

1 rode paprika

2 eetlepels olijfolie

Vloeibare olie


Bereiding

  • Snijd de aubergines in reepjes, snijd ze in 1 vinger dikte en laat ze ongeveer 20 minuten in zout water staan ​​om de bitterheid te verwijderen.
  • Hak vervolgens de uien fijn, bak de uien lichtjes in olie, leg het gehakt erop en bak tot het water eruit loopt.
  • Schil en snijd de tomaten in blokjes en voeg toe en voeg de met water verdunde tomatenpuree ook toe.
  • Meng het geheel en voeg wat zout en zwarte peper toe. 
  • Zeef de aubergines en droog ze daarna af met een keukenpapier.
  • Rooster de aubergines met plantaardige olie tot ze een beetje verkleuren. Leg de gebakken aubergines horizontaal op je Pyrex-schaal.
  • Giet het gehaktmengsel erover.
  • Snijd de tomaten en paprika's in plakjes en verdeel ze over het geheel.
  • Bak je Aubergine Moussaka ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Laat het lauw worden, garneer met peterselie en serveer indien gewenst met Rijst met vermicelli (pilav)

Eet smakelijk...

Een reactie posten

0 Reacties