Patlican oturtma - Zittende aubergine
Hoe maak je Zittende aubergine?
Ingrediënten
350 gram kipfilet (in blokjes gesneden en gekookt)
2 grote aubergines
1 tomaat
1 glas tomatenpuree (3 tomaten gehakt in een keukenmachine)
1 groene paprika
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
1 ui
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
Om de aubergines te bakken:
2 kopjes plantaardig olie
Bereiding Zittende Aubergine
- Schil de aubergines gestreept, snijd ze in schijfjes van 1 cm en bak ze goed in hete olie.
- Leg de aubergineschijfjes op een keukenpapier om het overtollige olie te verwijderen.
- Snijd de ui in blokjes en fruit de uien in een pan met de olijfolie tot ze roze worden.
- Voeg dan de in blokjes gesneden groene paprika en tomaat toe.
- Voeg je bereidde tomatenpuree uit je keukenmachine toe.
- Voeg als laatste het in blokjes gesneden, gekookte kipfilet in blokjes toe.
- Breng op smaak met kruiden en bak ongeveer 10 minuten.
- Leg de gebakken aubergineschijfjes op een met roomboter ingevette bakplaat en verdeel het kippenmengsel erover heen.
- Laat het ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Haal je Zittende Aubergine uit de oven, garneer met dille en serveer warm.
Geniet ervan!
0 Reacties