Subscribe Us

Zittende aubergine


Patlican oturtma - Zittende aubergine 

Hoe maak je Zittende aubergine?

Ingrediënten

 350 gram kipfilet (in blokjes gesneden en gekookt)

2 grote aubergines

1 tomaat

1 glas tomatenpuree (3 tomaten gehakt in een keukenmachine)

1 groene paprika

5 eetlepels olijfolie

1 eetlepel roomboter

1 ui

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

Om de aubergines te bakken:

2 kopjes plantaardig olie


Bereiding Zittende Aubergine

  • Schil de aubergines gestreept, snijd ze in schijfjes van 1 cm en bak ze goed in hete olie.
  • Leg de aubergineschijfjes op een keukenpapier om het overtollige olie te verwijderen.
  • Snijd de ui in blokjes en fruit de uien in een pan met de olijfolie tot ze roze worden.
  • Voeg dan de in blokjes gesneden groene paprika en tomaat toe.
  • Voeg je bereidde tomatenpuree uit je keukenmachine toe.
  • Voeg als laatste het in blokjes gesneden, gekookte kipfilet in blokjes toe.
  • Breng op smaak met kruiden en bak ongeveer 10 minuten.
  • Leg de gebakken aubergineschijfjes op een met roomboter ingevette bakplaat en verdeel het kippenmengsel erover heen.
  • Laat het ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Haal je Zittende Aubergine uit de oven, garneer met dille en serveer warm.
Geniet ervan!

Een reactie posten

0 Reacties