Subscribe Us

Bostana Salade

Bostana salade, wordt vaak naast vleesgerechten bereid en heeft een heerlijke hete smaak. Het wordt in Turkije vooral gemaakt in de regio's Gaziantep en Şanlıurfa. Het is een hete salade. Hier is het Bostana salade recept voor jou...

Hoe maak je Bostana salade ?

Ingrediënten


3 tomaten
1 komkommer
1 ui
1 bosje peterselie
klein bosje postelein
8 stengels munt
1 theelepel granaatappelmelasse
2 groene paprika's

Bereiding

  • Schil en snijd de tomaten in blokjes.
  • Hak de uien fijn en wrijft  de uien in met zout water om de bitterheid te verwijderen.
  • Hak de peterselie, postelein en munt fijn.
  • Snijd de groene paprika in cirkels en zo fijn mogelijk.
  • Voeg alle groenten in een slakom en meng met granaatappelmelasse of zuur granaatappelsap, plet de groenten lichtjes.
  • Bedek de slakom met huishoudfolie en bewaar een tijdje in de koelkast, laat het afkoelen en serveer koud.
  • Als je wilt, kun je deze salade ook maken met verjus of azijn en je kunt olijf olie toevoegen naar wens.

Geniet ervan!

Een reactie posten

0 Reacties