Eksili kofte of ook wel Hamis genoemd is een vullende soep uit de stad Adana in Turkije.
Hoe maak je Bulgur balletjes soep ?
Ingrediënten
1 glas fijne bulgur
300 gram rund of lamsvlees
1 glas gekookte kikkererwten
2 eetlepels griesmeel
2-3 eetlepels bloem
1 ei
1 theelepel munt
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1/2 citroensap
1 kopje plantaardige olie
1 eetlepel peperpasta
Bereiding
- Was de fijne bulgur en zet het in een kom met koud water en zet apart.
- Doe de olie in een pan, voeg wat peperpasta toe en fruit, voeg daarna de vlees, de kikkererwten en de munt toe aan het mengsel en laat het koken.
- Voeg griesmeel, ei, bloem en zout toe aan de bulgur en kneed. (Als je water in een kom doet en je hand af en toe nat maakt, kun je gemakkelijker kneden.)
- Om de consistentie te begrijpen, gooi je één gerolde balletje ter grootte van een knikker in kokend water en controleer je of het uit elkaar valt. Als de bulgur niet uit elkaar valt, kun je de rest van het bulgur deeg in balletjes van een knikkerformaat rollen tussen je handpalmen.
- Als het water in de pan met vlees weinig is voeg je gekookt water naar wens toe en breng je het aan de kook.
- Gooi nu de bulgur balletjes in het vlees dat je hebt gekookt en roer een keer.
- Kook tot de bulgur gaar is.
- Voeg de munt, citroensap, zwarte peper en zout toe, kook nog 5 minuten en zet het vuur uit.
- Serveer warm.
Eet smakelijk...
0 Reacties