Subscribe Us

Citroen pudding


Een toetje met citroensmaak waar je niet genoeg van kunt krijgen . Je zult genieten van dit recept, dat zowel licht als erg lekker is. Als je het nog niet hebt geprobeerd, is dit het juiste moment. Wees voorbereid om de harten te stelen met dit recept dat de geur van citroen uit je keuken verspreidt.


Hoe maak je Citroen pudding ?


Ingrediƫnten


Voor de pudding
1 liter melk
1 glas suiker
1 glas suiker
2 eetlepels tarwezetmeel
2 eetlepels tarwezetmeel
3 eetlepels bloem
1 theelepel roomboter
1 pakje vanillepoeder
1 pakje vanillepoeder
Voor de citroen saus;
3 glazen water
1 citroenschil
½ glas citroensap
1 theelepel kurkuma in poedervorm


Bereiding

  • Voeg eerst melk, suiker, tarwezetmeel en bloem toe aan de pan voor de pudding. Meng met een draadgarde.
  • Zet het mengsel op het vuur. Kook al roerend op middelhoog vuur tot het een consistentie krijgt.
  • Voeg de roomboter toe en laat even pruttelen en haal van het vuur.
  • Voeg vanillepoeder toe en roer goed.
  • Verdeel je pudding in kopjes of kommen. Laat de pudding afkoelen op kamertemperatuur.
Bereiding citroen saus in een pan;
  • Voeg water, suiker, tarwezetmeel, citroenschil en citroensap toe. Meng goed met de draadgarde.
  • Zet vervolgens het citroen mengsel op het vuur.
  • Kook al roerend op middelhoog vuur tot het een saus wordt.
  • Als de saus dik is, voeg dan het vanillepoeder en kurkuma toe en roer. Laat even pruttelen en haal van het vuur.
  • Laat je citroen saus afkoelen door te roeren.
  • Verdeel vervolgens de citroen saus over de pudding die op kamertemperatuur staat te afkoelen.
  • Zet je Citroen pudding 1-2 uur in de koelkast.
  • Garneer je Citroen pudding naar wens met bitterchocolade stukjes.
  • Serveer je Citroen pudding het koud.

Een reactie posten

0 Reacties