De perfecte harmonie van courgette en kaas uit de oven
Hoe maak je Courgette ovenschotel met kaas ?
Ingrediënten
3-4 courgetten
3 middelgrote uien -fijngehakt-
3 middelgrote tomaten
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
4 eetlepels geraspte kaas
Zout
Zwarte peper
Voor de gehaktsaus:
200 g rundergehakt
2 eetlepels olie
1 ui
1 groene paprika
1 capia peper
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel peperpasta
Gemalen rode peper
Zwarte peper
Zout
Bereiding
- Doe de rundergehakt in een pan met olijfolie.
- Voeg de fijngehakte uien toe en bak verder.
- Voeg na 2-3 minuten de fijngehakte paprika's toe en bak ze tot ze zacht zijn.
- Voeg de kruiden en het zout toe en bak nog 1 minuut, haal dan van het vuur. Dit wordt je saus.
- Schil de courgettes en snijd ze in cirkels.
- Snijd de tomaten met schil in cirkels en snij de uien in cirkels.
- Giet de gehaktsaus op de bodem van de ovenschaal. Verdeel alle groenten horizontaal in de oven schaal één rij courgette, één rij tomaten en één rij uien in de ovenschaal.
- Bestrooi de groenten met zout en zwarte peper en voeg de geraspte knoflook toe.
- Sprenkel tenslotte de olijfolie er lichtjes overheen en bak circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze goudbruin worden.
- Strooi de geraspte kaas over de gebakken groenten en bak nogmaals tot de kaas smelt en serveer de Courgette ovenschotel met kaas warm.
Eet smakelijk...
0 Reacties