Subscribe Us

Courgette ovenschotel met kaas

 


De perfecte harmonie van courgette en kaas uit de oven

Hoe maak je Courgette ovenschotel met kaas ?

Ingrediënten

3-4 courgetten

3 middelgrote uien -fijngehakt-

3 middelgrote tomaten

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

4 eetlepels geraspte kaas

Zout

Zwarte peper

Voor de gehaktsaus:

200 g rundergehakt

2 eetlepels olie

1 ui

1 groene paprika

1 capia peper

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel peperpasta

Gemalen rode peper

Zwarte peper

Zout


Bereiding

  • Doe de rundergehakt in een pan met olijfolie.
  • Voeg de fijngehakte uien toe en bak verder.
  • Voeg na 2-3 minuten de fijngehakte paprika's toe en bak ze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kruiden en het zout toe en bak nog 1 minuut, haal dan van het vuur. Dit wordt je saus.
  • Schil de courgettes en snijd ze in cirkels.
  • Snijd de tomaten met schil in cirkels en snij de uien in cirkels.
  • Giet de gehaktsaus op de bodem van de ovenschaal. Verdeel alle groenten horizontaal in de oven schaal één rij courgette, één rij tomaten en één rij uien in de ovenschaal.
  • Bestrooi de groenten met zout en zwarte peper en voeg de geraspte knoflook toe.
  • Sprenkel tenslotte de olijfolie er lichtjes overheen en bak  circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze goudbruin worden.
  • Strooi de geraspte kaas over de gebakken groenten en bak nogmaals tot de kaas smelt en serveer de Courgette ovenschotel met kaas warm.

Eet smakelijk...


Een reactie posten

0 Reacties