Cyprus dessert, een licht en heerlijk dessert, is een van de beroemdste smaken van het eiland. Je kunt het erg populaire Cyprus dessert ook thuis zelf maken en aan je gasten aanbieden. Als het de dag ervoor is bereidt, neemt de smaak nog meer toe. Het kan met of zonder room worden bereidt.
Hoe maak je Cyprus dessert ?
Ingrediënten
Voor de cake:
3 eieren
een half glas suiker
een half glas zonnebloemolie
1 glas paneermeel
1 glas geplette walnoten
1 glas kokos
pakje bakpoeder
Voor de room:
1 liter melk
1 glas zetmeel
een half glas suiker
1 pakje vanille
1 pak slagroom
Voor de siroop:
2 glazen water
5 glazen suiker
1 pakje vanille
Ingrediënten
- Om een Cyprus dessert te maken, moet eerst de siroop worden bereid, omdat de siroop koud op het dessert moet worden gegoten.
- Doe water en suiker in een pan en zet het vuur lager en kook nog eens 15 minuten.
- Zet het vuur uit als de siroop klaar is en voeg de vanille toe en laat afkoelen.
- Klop de eieren en de suiker goed, voeg de andere ingrediënten voor de cake toe en meng.
- Giet het cake beslag in een ingevette bakvorm of een Pyrex-schaal.
- Kook 30 minuten in een voor verwarmde oven van 160 graden en zodra je Cake uit de oven komt, giet je de koude sorbet eroverheen en laat het afkoelen.
- Kook alle ingrediënten, behalve de slagroom, in een pan tot het de consistentie van vla heeft bereikt.
- Zet het vuur uit, voeg de slagroompoeder toe en klop 5 minuten met een mixer.
- Giet deze pudding op de koude siroopcake.
- Strooi er veel kokos of walnoten overheen.
- Laat het Cyprus dessert minimaal 2-3 uur in de koelkast afkoelen en serveer.
Geniet er van!
0 Reacties