Subscribe Us

Dadel koekjes

 


Hoe maak je Dadel koekjes ?

Ingrediënten

6 eetlepels roomboter

1,5 glazen bloem

1 theelepel rozenwater

1 theelepel oranjebloesemwater

3 eetlepels water

Voor de vulling:

20 gr dadels

1/4 theelepel

oranjebloesemwater

Voor erop:

Poedersuiker


Bereiding

  • Snijd voor de vulling de dadels in kleine stukjes. Voeg heet water en oranjebloesemwater toe. Klop tot het een puree wordt en laat het afkoelen.
  • Voeg voor het deeg de roomboter op kamertemperatuur toe aan de bloem en kneed.
  • Maak een stevige stevige deeg. Voeg er rozenwater, oranjebloesemwater en water aan toe en kneed.
  • Neem kleine stukken van het deeg en open het midden, vul het met dadelpuree en sluit ze. Doe het zelfde met het resterende deeg.
  • Leg de koekjes op een licht geoliede bakplaat.
  • Maak er gaatjes op met behulp van een vork.
  • Bak de Dadel koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat afkoelen.
  • Als je Dadel koekjes afgekoeld zijn, leg je je Dadel koekjes op een serveerschaal. Strooi er poedersuiker over en serveer. 

Tip: Sinaasappelbloemsap wordt meestal te vinden in meel- en bloem schappen van de Supermarkten.

Een reactie posten

0 Reacties