Hoe maak je Dadel koekjes ?
Ingrediënten
6 eetlepels roomboter
1,5 glazen bloem
1 theelepel rozenwater
1 theelepel oranjebloesemwater
3 eetlepels water
Voor de vulling:
20 gr dadels
1/4 theelepel
oranjebloesemwater
Voor erop:
Poedersuiker
Bereiding
- Snijd voor de vulling de dadels in kleine stukjes. Voeg heet water en oranjebloesemwater toe. Klop tot het een puree wordt en laat het afkoelen.
- Voeg voor het deeg de roomboter op kamertemperatuur toe aan de bloem en kneed.
- Maak een stevige stevige deeg. Voeg er rozenwater, oranjebloesemwater en water aan toe en kneed.
- Neem kleine stukken van het deeg en open het midden, vul het met dadelpuree en sluit ze. Doe het zelfde met het resterende deeg.
- Leg de koekjes op een licht geoliede bakplaat.
- Maak er gaatjes op met behulp van een vork.
- Bak de Dadel koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat afkoelen.
- Als je Dadel koekjes afgekoeld zijn, leg je je Dadel koekjes op een serveerschaal. Strooi er poedersuiker over en serveer.
Tip: Sinaasappelbloemsap wordt meestal te vinden in meel- en bloem schappen van de Supermarkten.
0 Reacties