Hoe maak je het dessert Dame buik?
Ingrediënten
Voor het deeg:
125 g roomboter
1,5 glas water
2 glazen bloem
3 eieren
Voor de siroop:
3 glazen suiker
2,5 glazen water
1 theelepel citroensap
Om te bakken:
Zonnebloemolie
Voor de versiering:
Pistache poeder
Bereiding
- Kook voor de siroop het water en de suiker.
- Zet het vuur lager, voeg citroensap toe en kook verder tot een siroop en laat het afkoelen.
- Giet het water en de roomboter in een pan en laat het op laag vuur staan tot de olie smelt.
- Voeg er langzaam bloem aan toe en breng aan de kook en meng met een houten lepel bak gedurende 5 minuten.
- Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
- Voeg als het afgekoeld is de eieren toe, meng goed en laat het deeg 20 minuten rusten.
- Neem kleine stukjes van het deeg en maak er cirkels van met een gaatje in het midden.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan.
- Bak het deeg dat je hebt bereid in de olie en gooi het daarna in de afgekoelde siroop.
- Als de siroop is opgenomen door de lady belly's, strooi je er wat pistachenoten poeder overheen en serveer warm.
0 Reacties