Subscribe Us

Dame buik

Hanim göbegi - Dame buik; Het is een dessert uit de Ottomaanse tijd en het lijkt op Lokma. De pistachestukjes erop maken de smaak lekkerder. Het kreeg deze naam volledig vanwege de vorm van de Dame buik door één van de paleiskoks. :)

Hoe maak je het dessert Dame buik?

Ingrediënten

Voor het deeg:

125 g roomboter

1,5 glas water 

2 glazen bloem

3 eieren

Voor de siroop:

3 glazen suiker

2,5 glazen water

1 theelepel citroensap

Om te bakken:

 Zonnebloemolie

Voor de versiering:

Pistache poeder


Bereiding

  • Kook voor de siroop het water en de suiker.
  • Zet het vuur lager, voeg citroensap toe en kook verder tot een siroop en laat het afkoelen.
  • Giet het water en de roomboter in een pan en laat het op laag vuur staan ​​tot de olie smelt.
  • Voeg er langzaam bloem aan toe en breng aan de kook en meng met een houten lepel bak gedurende 5 minuten.
  • Zet het vuur uit en laat het afkoelen.
  • Voeg als het afgekoeld is de eieren toe, meng goed en laat het deeg 20 minuten rusten.
  • Neem kleine stukjes van het deeg en maak er cirkels van met een gaatje in het midden.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan.
  • Bak het deeg dat je hebt bereid in de olie en gooi het daarna in de afgekoelde siroop.
  • Als de siroop is opgenomen door de lady belly's, strooi je er wat pistachenoten poeder overheen en serveer warm.

Een reactie posten

0 Reacties