Subscribe Us

Druiven pudding

Pepecura- Druivenpudding is een soort pudding in de Turkse keuken, vooral van de oostelijke regio van de Zwarte Zee, gemaakt van druivenmost gemengd met bloem en gekookt tot dik. Na het proeven van Pepecura zal je de overige pudding smaken vergeten.


Hoe maak je Druiven pudding ?


Ingrediënten

1 kg. zwarte druiven
5-6 glazen water
1 glas suiker
3-4 eetlepels maïzena

Bereiding

  • Was de rode druiven goed. Scheid de druiven van de stengel.
  • Doe het in een grote kom, voeg 1 glas suiker toe en plet het met een lepel.
  • Voeg vervolgens 4 glazen water toe en meng.
  • Doe het in een pan en kook het.
  • Zeef het druivensap nadat je het van het vuur hebt gehaald.
  • Los het maïzena op in 1 glas water en meng met de gezeefde druivensap tot het een gladde consistentie krijgt.
  • Giet het druivensap terug in de pan en zet het weer op het vuur.
  • Kook alroerend tot het dik is. 
  • Giet de Druiven pudding in een portie of hele kom terwijl deze nog heet is.
  • Laat het stollen door het goed af te koelen in de koelkast. 
  • Je kunt het serveren met druiven- en muntblaadjes.

Eet smakelijk...

Een reactie posten

0 Reacties