Subscribe Us

Edirne tava

Gebakken lamsleverfilet - Edirne Tava komt uit de stad Edirne in Turkije. Edirne tava word in hele dunne plakjes gesneden vervolgens lichtjes gebakken in hete frituurolie en wordt geserveerd met gebakken capia pepers. Wil je voor je gasten een verrassende smaakbeleving verzorgen? Dan is de Edirne tava recept een perfecte uitkomst. Ook degenen die geen lever lusten zijn er dol op. 


Hoe maak je Edirne tava?


                     

Ingrediƫnten

500 g lamslever
8-10 groene capia pepers
1 glas bloem
Zout

Om te bakken:

Zonnebloemolie
Anti aanbak pan


Bereiding

  • Was en pel de bekleding van de lamslever en maak de bloedvaten en de zenuwen schoon.
  • Snijd de lamslever in bladerdunne plakjes van ongeveer een halve cm.
  • Rol de bladerdunne lamslever door de bloem en schik ze naast elkaar op een plat bord.
  • Verhit zonnebloemolie in een anti aanbak pan en bak de bladerdunne lamslever om en om door ze aan beide kanten gaar te bakken.
  • Breng de Edirne tava op smaak met zout en leg ze op een serveerschaal.
  • Bak vervolgens je capia pepers goudbruin.
  • Serveer de Edirne tava met gebakken capia pepers, brood en eventueel ui salade.
  • Je kunt de Edirne tava eventueel ook serveren met pittige pasta (acili ezme)

Geniet ervan!



                                      

Een reactie posten

0 Reacties