Fava vindt zijn plaats op de tafels als één van de lekkerste mezze met olijfolie uit de Turkse keuken, een must in de Egeïsche Zee, Fava wordt geserveerd als aperitief bij hoofdgerechten. Als je Fava voor het eerst gaat proeven kan je deze makkelijkste recept uitproberen.
Hoe maak je Fava ?
Ingrediënten
250 gram gedroogde tuinbonen
Half kopje olijfolie
1 snufje dille
1 theelepel zout
500 ml water
Voor erop:
Dille
1 rode ui
Olijfolie
Bereiding
- Was de gedroogde tuinbonen en doe ze in de pan.
- Voeg voldoende water toe zodat je de tuinbonen bedekt en voeg een theelepel zout toe.
- Kook op laag vuur.
- Voeg geleidelijk gekookt water toe terwijl de peulen het water opnemen.
- Als het een zachte en dikke consistentie heeft bereikt, zet je het vuur uit en mix je het geheel met een blender.
- Giet je Fava in een rechthoekige kom en breng op kamertempratuur.
- Zet het in de koelkast en laat het 1-2 uur rusten tot het dik wordt en snijd in vierkante stukken.
- Serveer de Fava uit de koelkast met dille, rode ui en olijfolie.
Eet smakelijk…
0 Reacties