Subscribe Us

Oma's gevulde paprika's


Hoe maak je Oma's gevulde paprika's ?


Ingrediƫnten

16 paprika's

3-4 tomaten
1/2 glas olijfolie
Voor de rijstvulling;
1,5 glas olijfolie
7 grote uien
3 glazen rijst
3-4 eetlepels gedroogde munt
2,5 eetlepels suiker
3 glazen water
1 eetlepel piment
Zout
Zwarte peper

Bereiding Oma's gevulde paprika's

  • Hak de uien fijn.
  • Voeg de olijfolie in een steelpannetje, voeg de uien toe en kook lichtjes op middelhoog vuur.
  • Was de rijstgoed en voeg de rijst toe als de uien zacht zijn en bak.
  • Voeg dan zout, zwarte peper, 1 eetlepel gedroogde munt en suiker toe en roer goed.
  • Voeg het water toe en kook 15 minuten, laat het dan brouwen.
  • Voeg nadat de rijst is gebrouwen piment en de resterende gedroogde munt toe en roer.
  • Snijd de stengels van paprika en verwijder de zaden.
  • Vul de paprikaa's met de rijstvulling die je hebt bereid. 
  • Snijd de tomaten dik en sluit hiermee de bovenkant van de paprika's.
  • Zorg ervoor dat je tot een cm lager vult dan de rand, om te voorkomen dat de rijst na het koken gaat overlopen.
  • Leg de gevulde paprika's die je hebt bereid in een grote pan.
  • Giet er een half glas olijfolie op, voeg water tot aan de helft van de gevulde paprika's toe en kook gedurende 30-40 minuten op middelhoog vuur.
  • Serveer warm of koud naar wens.

Een reactie posten

0 Reacties