Hoe maak je Oma's gevulde paprika's ?
Ingrediƫnten
16 paprika's
3-4 tomaten
1/2 glas olijfolie
Voor de rijstvulling;
1,5 glas olijfolie
7 grote uien
3 glazen rijst
3-4 eetlepels gedroogde munt
2,5 eetlepels suiker
3 glazen water
1 eetlepel piment
Zout
Zwarte peper
Bereiding Oma's gevulde paprika's
- Hak de uien fijn.
- Voeg de olijfolie in een steelpannetje, voeg de uien toe en kook lichtjes op middelhoog vuur.
- Was de rijstgoed en voeg de rijst toe als de uien zacht zijn en bak.
- Voeg dan zout, zwarte peper, 1 eetlepel gedroogde munt en suiker toe en roer goed.
- Voeg het water toe en kook 15 minuten, laat het dan brouwen.
- Voeg nadat de rijst is gebrouwen piment en de resterende gedroogde munt toe en roer.
- Snijd de stengels van paprika en verwijder de zaden.
- Vul de paprikaa's met de rijstvulling die je hebt bereid.
- Snijd de tomaten dik en sluit hiermee de bovenkant van de paprika's.
- Zorg ervoor dat je tot een cm lager vult dan de rand, om te voorkomen dat de rijst na het koken gaat overlopen.
- Leg de gevulde paprika's die je hebt bereid in een grote pan.
- Giet er een half glas olijfolie op, voeg water tot aan de helft van de gevulde paprika's toe en kook gedurende 30-40 minuten op middelhoog vuur.
- Serveer warm of koud naar wens.
0 Reacties