Hoe maak je gevulde prei ?
Ingrediënten
4 dikke prei
Voor de vulling:
1 glas rijst
100 gram rundergehakt
1 ui
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel tijm
1 theeglas olijfolie
Een halve theelepel komijn
Een halve theelepel gemalen rode peper
Een halve glas gehakte peterselie
Een halve eetlepel peperpasta
Bereiding
- Snijd de prei lagen eruit door ze met de punt van een mes van boven naar beneden te trekken.
- Kook de prei reepjes een paar minuten in gezouten water.
- Neem de gekookte prei uit zijn water in een vergiet. Zet het water opzij voor later gebruik.
- Hak de ui fijn. Meng en mix alle ingrediënten van de vulling.
- Leg de reepjes prei op een bord en leg aan de ene kant één dessetlepel van je rijstvulling of in het midden en wikkel deze naar wens.
- Leg de gevulde prei die je hebt klaargemaakt in de pan en voeg er de gekookte water van de prei, dat je apart hebt gezet toen.
- Leg een bord op de gevulde prei en kook tot de rijst het water heeft opgenomen.
Eet smakelijk...
0 Reacties