Subscribe Us

Jagers borek


Ingrediënten

3 grote vellen filodeeg 

Voor de vulling:

3 eetlepels roomboter

4 uien

400 gram rundergehakt

1 glas geplette walnoten

1 kopje gekookt water

1 kopje fijne bulgur

Een half bosje peterselie

Zout

zwarte peper

gemalen rode peper

Om het deeg te dopen:

Anderhalve glas karnemelk

1 Turkse koffiekop zonnebloemolie

1 pakje bakpoeder

1 glas paneermeel


Bereiding

  • Week de bulgur in een kom met gekookt water.
  • Smelt de roomboter in een pan.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en fruit.
  • Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin wordt.
  • Voeg de walnoten, bulgur, gehakte peterselie, zout, zwarte peper en gemalen rode peper toe.
  • Meng het één keer, haal van het vuur af en laat afkoelen.
  • Snijd elk deeg horizontaal en dan in de lengte en maak in totaal 12 deegstukken van 3 deeg stukken.
  • Verdeel de vulling in 12 stukken en verdeel 1 stuk filodeeg op een vlakke ondergrond.
  • Leg de vulling op het brede deel en wikkel het met de zijkanten naar binnen toe gevouwen in een dikke rol. Bereid de andere deegstukken op dezelfde manier voor.
  • Doe in een diepe kom, karnemelk, olie en bakpoeder en meng goed met een mixer.
  • Doop de jagers borek's in dit mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • Laat de jagers borek's 15-20 minuten staan ​​om de saus op te nemen.
  • Bestrijk het vervolgens met paneermeel en leg het opnieuw op de bakplaat.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de bovenkant goudbruin is.

Eet smakelijk...

Een reactie posten

0 Reacties