Ingrediënten
3 grote vellen filodeeg
Voor de vulling:
3 eetlepels roomboter
4 uien
400 gram rundergehakt
1 glas geplette walnoten
1 kopje gekookt water
1 kopje fijne bulgur
Een half bosje peterselie
Zout
zwarte peper
gemalen rode peper
Om het deeg te dopen:
Anderhalve glas karnemelk
1 Turkse koffiekop zonnebloemolie
1 pakje bakpoeder
1 glas paneermeel
Bereiding
- Week de bulgur in een kom met gekookt water.
- Smelt de roomboter in een pan.
- Voeg de gesnipperde ui toe en fruit.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin wordt.
- Voeg de walnoten, bulgur, gehakte peterselie, zout, zwarte peper en gemalen rode peper toe.
- Meng het één keer, haal van het vuur af en laat afkoelen.
- Snijd elk deeg horizontaal en dan in de lengte en maak in totaal 12 deegstukken van 3 deeg stukken.
- Verdeel de vulling in 12 stukken en verdeel 1 stuk filodeeg op een vlakke ondergrond.
- Leg de vulling op het brede deel en wikkel het met de zijkanten naar binnen toe gevouwen in een dikke rol. Bereid de andere deegstukken op dezelfde manier voor.
- Doe in een diepe kom, karnemelk, olie en bakpoeder en meng goed met een mixer.
- Doop de jagers borek's in dit mengsel en leg ze op een ingevette bakplaat.
- Laat de jagers borek's 15-20 minuten staan om de saus op te nemen.
- Bestrijk het vervolgens met paneermeel en leg het opnieuw op de bakplaat.
- Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de bovenkant goudbruin is.
Eet smakelijk...
0 Reacties