Subscribe Us

Kardoen stoofpot

 

Şevketi bostan- of ook wel Kardoen genoemd. Omdat het een doornige plant in zijn natuurlijke vorm is, is Kardoen pas klaar om te worden gebruikt nadat het van zijn doornen is gereinigd. In dit recept profiteren we van de genezende groente als een heerlijke maaltijd bereid met lamsvlees.

Ingrediënten

500 gram kardoen
1/2 citroensap
2 glazen koud water
200 gram lamsvlees in blokjes
15 verse uien
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
2,5 glazen gekookt water
Om te binden:
1 dessertlepel bloem
1/2 citroensap

Bereiding

  • Doe koud water en de sap van een halve citroen in een kom. 
  • Hak de schoongemaakte kardoen in grote stukken en leg ze in citroenwater. 
  • Schil de sjalotten.
  • Doe de olijfolie en het lamsvlees in een pan. Bak het vlees , af en toe roerend, tot het vlees zijn water afvoert en weer opneemt.
  • Voeg sjalotjes toe en bak nog een paar minuten.  Voeg de kardoen en gekookt water toe en laat koken met het deksel van de pan gesloten.
  • Meng voor de binding de bloem en het citroensap in een kom. Neem een ​​paar lepels van het water uit de pan en voeg dit toe aan de citroensap bloem mengsel. Giet de warme mengsel langzaam en al roerend terug in de pan in de pan.
  • Kook het geheel met het deksel van de pan gesloten, kook 20-25 minuten op middelhoog vuur tot de kardoen zacht wordt.
  • Voeg zout en peper toe voordat je het van het vuur haalt en zet het vuur uit.
  • Laat het 10 minuten rusten, garneer met peterselie en serveer.

Eet smakelijk...

Een reactie posten

0 Reacties