Subscribe Us

Kenmerken van de Turkse keuken

 


In het algemeen wordt er in de Turkse keuken soepen, verschillende soorten stoofgerechten met vlees, granen en groenten bereid. Ook worden olijfoliegerechten, deeggerechten, gebakken groenten en vleessoorten, desserts en traditionele dranken bereid. Het belangrijkste voedsel in de Turkse voeding is brood, dat ook als heilig wordt beschouwd. 

 Kebab, vleesgerechten in de vorm van sappige stoofschotels en gebak komen veel voor. 

 Het is gebruikelijk om groenten samen met vlees, ui en tomatenpuree of paprikapasta te koken. 

 Olijfolie wordt meestal gebruikt in maaltijden die in West-Anatolië worden gemaakt. 

 Ook olijven ontbreken nooit. Ze worden op vele manieren bereid; gebroken, gesneden, geperst of gewoon heel.

 Het is gebruikelijk om kruiden in maaltijden te gebruiken. De meest gebruikte specerijen zijn rode peper en zout. 

 Yoghurt is onmisbaar naast een Turks gerecht en meestal wordt yoghurt geconsumeerd met knoflook er doorheen. 

 Melasse en suiker wordt gebruikt als zoetstof in de meeste desserts. 

 Omdat de meeste Turkse gerechten verrijkt zijn met kruiden specerijen en saus is er geen sausservice aan tafel. 

Een reactie posten

0 Reacties