Subscribe Us

Kipkebab met yoghurt


Hoe maak je Kipkebab met yoghurt ?


Ingrediënten

400 gram kippenborstvlees

3 eetlepels roomboter

2 aardappelen - in grote blokjes-

3 lange groene paprika's -gesneden-

Een halve theelepel curry

Zout, peper, chili, komijn, tijm

Om te bakken:

Zonnebloemolie

Voor erop:

1 glas yoghurt

2 teentjes knoflook

Voor de tomatensaus:

1 eetlepel roomboter

2 eetlepels tomatenpuree

1 kopje water


Bereiding

  • Snijd het kippenborstvlees in grote blokjes. Voeg het in een pan met roomboter.
  • Voeg curry, zout, zwarte peper, chili, komijn en tijm toe.
  • Fruit het kippenvlees gaar..
  • Bak in een pan met zonnebloemolie de in grote blokjes gesneden aardappelen en voeg vervolgens de in stukjes gesneden groene paprika's toe.
  • Voeg de gebakken kip er aan toe en meng.
  • Klop de yoghurt samen met de geperste knoflook in een kom.
  • Smelt voor de tomatensaus de roomboter in een pan voeg de tomatenpuree toe en bak de tomatenpuree al roerend een paar minuten. Voeg een beetje water aan de gebakken tomatenpuree toe en laat het pruttelen tot een saus..
  • Giet de yoghurt en tomatensaus over de kipkebab en serveer warm.

Eet smakelijk...



Een reactie posten

0 Reacties