Hoe maak je Knapperige koekjes ?
Ingrediënten
125 gr. roomboter (op kamertempratuur)
1 ei
4 eetlepels suiker
10 eetlepels bloem
1 glas druppel chocolade
1 handvol rozijnen
1 glas grof geplette walnoten
1 sinaasappelschil
2-3 glazen cornflakes (te doen in 1 glas)
1 pakje bakpoeder
Bereiding Knapperige koekjes
- Klop de suiker en het ei in een mengkom.
- Voeg roomboter, bloem en bakpoeder toe en meng alle ingrediënten door elkaar.
- Voeg de sinaasappelschil, druppel chocolade, druiven, walnoten en 1 glas cornflakes toe en maak er een deeg van.
- Neem stukjes ter grootte van een walnoot uit het deeg en vorm ze.
- Breek het resterende cornflakes lichtjes met je handen en leg het op een plat bord.
- Rol de koekjes in de cornflakes en leg ze op een ingevette bakplaat.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden tot de Knapperige koekjes goudbruin worden.
0 Reacties