Subscribe Us

Knapperige koekjes

 


Hoe maak je Knapperige koekjes ?

Ingrediënten

125 gr. roomboter (op kamertempratuur)

1 ei

4 eetlepels suiker

10 eetlepels bloem

1 glas druppel chocolade

1 handvol rozijnen

1 glas grof geplette walnoten

1 sinaasappelschil

2-3 glazen cornflakes (te doen in 1 glas)

1 pakje bakpoeder


Bereiding Knapperige koekjes

  • Klop de suiker en het ei in een mengkom.
  • Voeg roomboter, bloem en bakpoeder toe en meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Voeg de sinaasappelschil, druppel chocolade, druiven, walnoten en 1 glas cornflakes toe en maak er een deeg van.
  • Neem stukjes ter grootte van een walnoot uit het deeg en vorm ze.
  • Breek het resterende cornflakes lichtjes met je handen en leg het op een plat bord.
  • Rol de koekjes in de cornflakes en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden tot de Knapperige koekjes goudbruin worden.

Een reactie posten

0 Reacties