Ingrediƫnten
2 glazen in kleine blokjes gesneden pompoen
1 glas rijst
3 glazen water
4 eetlepels poedersuiker
1 pakje vanille
2 eetlepels tarwezetmeel
Voor het biscuitgebak:
3 eieren
Een half glas poedersuiker
4-5 druppels citroensap
Geraspte schil van een halve citroen
1 glas bloem
Voor de top:
Poedersuiker
Bereiding
- Klop voor het beschuitgebak het ei en de poedersuiker met een garde tot een dikke consistentie.
- Voeg citroensap en citroenschil toe en meng.
- Zeef de bloem erover en meng het met een houten lepel.
- Giet in een ronde springvorm van 25 cm en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Als het biscuitgebak is afgekoeld, snijdt je het horizontaal doormidden.
- Neem de rijst gewassen en uitgelekt in een pan.
- Voeg water toe en laat het koken.
- Voeg de poedersuiker en pompoen toe en kook op laag vuur tot de pompoenen zacht zijn.
- Smelt het tarwezetmeel in een half glas water en voeg dit toe aan de pompoenrijst.
- Voeg vanille toe en haal van het vuur.
- Plaats de eerste laag biscuitgebak in een klemvorm bedekt met huishoudfolie.
- Verdeel de pompoenrijst erover en bedek met de tweede laag biscuitgebak.
- Laat het een nacht rusten in de koelkast.
- Leg het de volgende dag op een serveerschaal.
- Bestrooi met poedersuiker.
- Versier zoals je wilt en serveer koud.
0 Reacties