Subscribe Us

Pompen & rijst cake


Ingrediƫnten

2 glazen in kleine blokjes gesneden pompoen

1 glas rijst

3 glazen water

4 eetlepels poedersuiker

1 pakje vanille

2 eetlepels tarwezetmeel

Voor het biscuitgebak:

3 eieren 

Een half glas poedersuiker

4-5 druppels citroensap

Geraspte schil van een halve citroen

1 glas bloem

Voor de top:

Poedersuiker


Bereiding

  • Klop voor het beschuitgebak het ei en de poedersuiker met een garde tot een dikke consistentie.
  • Voeg citroensap en citroenschil toe en meng.
  • Zeef de bloem erover en meng het met een houten lepel.
  • Giet in een ronde springvorm van 25 cm en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Als het biscuitgebak is afgekoeld, snijdt je het horizontaal doormidden.
  • Neem de rijst gewassen en uitgelekt in een pan.
  • Voeg water toe en laat het koken.
  • Voeg de poedersuiker en pompoen toe en kook op laag vuur tot de pompoenen zacht zijn.
  • Smelt het tarwezetmeel in een half glas water en voeg dit toe aan de pompoenrijst.
  • Voeg vanille toe en haal van het vuur.
  • Plaats de eerste laag biscuitgebak in een klemvorm bedekt met huishoudfolie.
  • Verdeel de pompoenrijst erover en bedek met de tweede laag biscuitgebak.
  • Laat het een nacht rusten in de koelkast.
  • Leg het de volgende dag op een serveerschaal.
  • Bestrooi met poedersuiker.
  • Versier zoals je wilt en serveer koud.

Een reactie posten

0 Reacties