Subscribe Us

Pompoen cake

Hoe maak je pompoen cake?

Ingrediƫnten

3 eieren

1 glas suiker (180 g)

1 glas zonnebloemolie

2 glazen pompoen geraspt (180 g)

2 glazen + 1 kopje bloem (270 gr)

1 kopje walnoten (50 g )

Een halve theelepel kaneel

1 pakje bakpoeder

1 theelepel sinaasappel- of citroenschil


Bereiding

  • Rasp de pompoen en leg deze op een bord.
  • Rooster de walnoten in een pannenkoekenpan tot de kleur iets verandert en de olie eruit komt en hak ze op de snijplank.
  • Klop de eieren en de suiker 3-4 keer tot ze wit worden en schuimen, voeg olie toe aan het eiwit en meng.
  • Voeg de geraspte pompoenen toe en meng.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en meng tot er geen klontjes meer zijn.
  • Voeg als laatste de walnoten en sinaasappelschillen toe en meng met een spatel.
  • Giet het cakemengsel in een ingevette cakevorm en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Verlaag dan de oventemperatuur naar 175 graden en bak nog eens 20 minuten.
  • Als de gebakken cake volledig is afgekoeld, haal je het uit de cakevorm.
  • Snijd in plakjes en serveer.

Een reactie posten

0 Reacties