Ingrediƫnten
3 eieren
1 glas suiker (180 g)
1 glas zonnebloemolie
2 glazen pompoen geraspt (180 g)
2 glazen + 1 kopje bloem (270 gr)
1 kopje walnoten (50 g )
Een halve theelepel kaneel
1 pakje bakpoeder
1 theelepel sinaasappel- of citroenschil
Bereiding
- Rasp de pompoen en leg deze op een bord.
- Rooster de walnoten in een pannenkoekenpan tot de kleur iets verandert en de olie eruit komt en hak ze op de snijplank.
- Klop de eieren en de suiker 3-4 keer tot ze wit worden en schuimen, voeg olie toe aan het eiwit en meng.
- Voeg de geraspte pompoenen toe en meng.
- Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en meng tot er geen klontjes meer zijn.
- Voeg als laatste de walnoten en sinaasappelschillen toe en meng met een spatel.
- Giet het cakemengsel in een ingevette cakevorm en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Verlaag dan de oventemperatuur naar 175 graden en bak nog eens 20 minuten.
- Als de gebakken cake volledig is afgekoeld, haal je het uit de cakevorm.
- Snijd in plakjes en serveer.
0 Reacties