Als je om smaakbeleving geeft is dit een een perfect recept...
Hoe maak je Quinoa gehaktballetjes ?
Ingrediƫnten
1/2 glas gekookte witte quinoa
1/2 glas gekookte zwarte quinoa
1/2 glas gekookte groene linzen
1/2 glas chiazaad
1 eetlepel sumak
1 theelepel gemalen rode peper
1 theelepel komijn
Zout
Zwarte peper
Voor de saus:
6 -7 middelgrote rijpe tomaten, geschild en gehakt
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook
1 kleine wortel, gehakt
2-3 blaadjes basilicum
150 g gekweekte paddenstoelen
Zout
Zwarte peper
Bereiding
- Week je de chia zaadjes minstens 1 uur voor in 1 glas warm water.
- Meng vervolgens alle ingrediƫnten voor Kiona gehaktballetjes in een aparte kom.
- Maak gehaktballetjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Fruit de uien in een pan met olijfolie.
- Voeg de wortels en knoflook toe en bak nog 2-3 minuten.
- Voeg alle ingrediƫnten toe in de pan behalve de basilicum.
- Blijf dit mengsel op laag vuur koken tot de tomaten sappig zijn.
- Fruit de fijngesneden champignons met olijfolie in een aparte pan en voeg toe aan het mengsel met de sappige tomaat.
- Voeg de gehakte basilicum toe en leg het in een serveerschaal.
- Je kunt de Quinoa gehaktballetjes eventueel serveren met Witte rijst (Pilav)
0 Reacties