Subscribe Us

Rode bieten soep


Hoe maak je rode bieten soep?

Ingrediënten

2 middelgrote bieten

1 ui

30 g roomboter

1 eetlepel bloem

Halve kop olijfolie

1,5 liter water

Zout

Crouton brood


Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een pan.
  • Schil de bieten en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe de gesneden ui en biet in een pan en fruit.
  • Voeg het water toe als de biet begint te verkleuren.
  • Kook met gesloten deksel op middelhoog vuur tot de bieten zacht zijn.
  • Voeg zout toe en haal van het vuur.
  • Haal het door de blender.
  • Smelt in een andere pan de roomboter en voeg de bloem toe en bak tot de bloem bruin wordt.
  • Voeg het langzaam en roerend toe aan de soep. Kook de soep nog 10 minuten.
  • Voeg de croutons toe en serveer.

Eet smakleijk...

Een reactie posten

0 Reacties