Hoe maak je Sesam tahin koekjes ?
Ingrediƫnten
125 g roomboter
100 ml zonnebloemolie
100 g poedersuiker
100 g zetmeel
50 ml tahin
1 ei
1 eetlepel azijn
1/2 pak bakpoeder
Zoveel meel als het opneemt
Voor de randen en er tussen:
150 g poedersuiker
200 ml tahin
Sesam
Bereiding Sesam tahin koekjes
- Zeef de bloem, het zetmeel, het bakpoeder en de poedersuiker in een kom.
- Voeg de overige ingrediƫnten toe om een zacht deeg te verkrijgen.
- Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van 4-5 mm.
- Snijd met een vorm of een glas cirkels van 3-4 cm breed en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde van 180 graden oven tot de koekjes licht roze kleurt.
Voor de randen en er tussen:
- Meng de tahin en de poedersuiker tot het homogeen wordt.
- Zeef het eventueel door een zeef en verdeel het tussen twee afgekoelde koekjes en op de randen.
- Dompel de zijkanten van de Sesam tahin koekjes met geroosterde sesam en serveer.
Geniet ervan !
0 Reacties