Subscribe Us

Sesam tahin koekjes


Hoe maak je Sesam tahin koekjes ?


Ingrediënten

125 g roomboter

100 ml zonnebloemolie

100 g poedersuiker

100 g zetmeel

50 ml tahin

1 ei

1 eetlepel azijn

1/2 pak bakpoeder

Zoveel meel als het opneemt

Voor de randen en er tussen:

    150 g poedersuiker

    200 ml tahin

    Sesam


    Bereiding Sesam tahin koekjes

    • Zeef de bloem, het zetmeel, het bakpoeder en de poedersuiker in een kom.
    • Voeg de overige ingrediënten toe om een ​​zacht deeg te verkrijgen.
    • Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
    • Strooi wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van 4-5 mm.
    • Snijd met een vorm of een glas cirkels van 3-4 cm breed en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
    • Bak de koekjes in een voorverwarmde van 180 graden oven tot de koekjes licht roze kleurt.

    Voor de randen en er tussen:

    • Meng de tahin en de poedersuiker tot het homogeen wordt.
    • Zeef het eventueel door een zeef en verdeel het tussen twee afgekoelde koekjes en op de randen.
    • Dompel de zijkanten van de Sesam tahin koekjes met geroosterde sesam en serveer.

    Geniet ervan !

    Een reactie posten

    0 Reacties