Ingrediënten
500 gram schelvisfilet
6 lente uien
4 sjalotten
1/2 bosje peterselie
1/4 bosje dille
1 eidooier
1/2 theekop paneermeel
1 geraspte citroenschil
1 theelepel curry
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
Om te bakken:
1 glas zonnebloemolie
Bereiding
- Was de schelvisfilet, waarvan de huid en de botten zijn schoongemaakt, in ruim water en snijd het na het drogen in zeer kleine stukjes.
- Hak de dille en peterselie fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en snijd de sjalotjes in kleine blokjes.
- Doe de stukjes schelvis, in een diepe mengkom.
- Voeg gehakte sjalotjes en lente-uitjes, bladgroente, eigeel, paneermeel, geraspte citroenschil, kerrie, zout en peper toe.
- Kneed alle ingrediënten en meng het goed.
- Neem stukjes ter grootte van een walnoot van het gehaktbalmengsel dat je hebt bereid, rol het in je hand tot een gehaktbal.
- Herhaal hetzelfde proces totdat al het mengsel op is.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan.
- Bak de vis gehaktballetjes in hete olie tot ze knapperig en goudgeel worden.
- Leg het op een keukenpapier om het overtollige olie te verwijderen.
- Serveer warm met een frisse salade en of rijst.
Eet smakelijk..
0 Reacties