Subscribe Us

Vis gehaktballetjes



Hoe maak je Vis gehaktballetjes?

Ingrediënten

500 gram schelvisfilet

6 lente uien

4 sjalotten

1/2 bosje peterselie 

1/4 bosje dille

1 eidooier

1/2 theekop paneermeel

1 geraspte citroenschil

1 theelepel curry

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

Om te bakken:

1 glas zonnebloemolie


Bereiding

  • Was de schelvisfilet, waarvan de huid en de botten zijn schoongemaakt, in ruim water en snijd het na het drogen in zeer kleine stukjes.
  • Hak de dille en peterselie fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen. Schil en snijd de sjalotjes in kleine blokjes.
  • Doe de stukjes schelvis, in een diepe mengkom.
  • Voeg gehakte sjalotjes en lente-uitjes, bladgroente, eigeel, paneermeel, geraspte citroenschil, kerrie, zout en peper toe.
  • Kneed alle ingrediënten en meng het goed.
  • Neem stukjes ter grootte van een walnoot van het gehaktbalmengsel dat je hebt bereid, rol het in je hand tot een gehaktbal.
  • Herhaal hetzelfde proces totdat al het mengsel op is.
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan.
  • Bak de vis gehaktballetjes in hete olie tot ze knapperig en goudgeel worden.
  • Leg het op een keukenpapier om het overtollige olie te verwijderen.
  • Serveer warm met een frisse salade en of rijst.

Eet smakelijk..

Een reactie posten

0 Reacties