Heerlijk en gezond recept
Hoe maak je Vis soep ?
Ingrediƫnten
1 kg rode snapper
6 glazen water
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie
1 ui
1 grote wortel
1 laurierblad
1/2 bosje peterselie
1 stengel bleekselderij
Sap van een halve citroen
1/2 theelepel kurkuma
1 teen knoflook
Voor de binding:
1 eidooier
1 citroensap
Bereiding
- Maak de Rode snapper vis schoon en was.
- Leg de vis na het wassen in een pan en giet er koud water overheen.
- Snijd de bleekselderij, wortel en ui in kleine stukjes.
- Hak ook de peterselie, knoflook en laurierblad.
- Doe de gehakte verse kruiden samen met citroensap, kurkuma en zout in dezelfde pan.
- Voeg als laatste de olijfolie toe.
- Kook de vissen, wortelgroenten en verse kruiden op middelhoog vuur tot ze hun essentie vrijgeven.
- Zeef de visbouillon in een aparte pan. Meng het citroensap en de eidooier in een aparte kom Giet beetje bij beetje aan de warme visbouillon toe en roer.
- Kook nog 10 minuten en serveer warm.
Eet smakelijk...
0 Reacties