Subscribe Us

Vis soep


Heerlijk en gezond recept


Hoe maak je Vis soep ?

Ingrediënten

1 kg rode snapper
6 glazen water
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie
1 ui
1 grote wortel
1 laurierblad
1/2 bosje peterselie
1 stengel bleekselderij
Sap van een halve citroen
1/2 theelepel kurkuma
1 teen knoflook

Voor de binding:

1 eidooier
1 citroensap

Bereiding

  • Maak de Rode snapper vis schoon en was.
  • Leg de vis na het wassen in een pan en giet er koud water overheen.
  • Snijd de bleekselderij, wortel en ui in kleine stukjes.
  • Hak ook de peterselie, knoflook en laurierblad.
  • Doe de gehakte verse kruiden samen met citroensap, kurkuma en zout in dezelfde pan.
  • Voeg als laatste de olijfolie toe.
  • Kook de vissen, wortelgroenten en verse kruiden op middelhoog vuur tot ze hun essentie vrijgeven.
  • Zeef de visbouillon in een aparte pan. Meng het citroensap en de eidooier in een aparte kom Giet beetje bij beetje aan de warme visbouillon toe en roer.
  • Kook nog 10 minuten en serveer warm.


Eet smakelijk...

Een reactie posten

0 Reacties