Subscribe Us

Welke vitamines heb je nodig voor een hogere weerstand?

 

Je kunt je lichaam versterken tegen ziektes met voeding dat je immuniteit versterkt. Je kunt je dieet aanpassen met vitamines, vooral deze tijden waar we in zitten, dat we proberen onze gezondheid te beschermen tegen het Coronavirus. In dit artikel vind je een samenvatting van voedingssoorten die je lichaam beschermen tegen ziektes, de weerstand van je lichaam verhogen en de immuniteit versterken.


1. Antioxidantrijke voedsel


Antioxidanten behoren tot de voedingselementen die zullen vechten tegen virussen en microben die de weerstand van ons lichaam vergroten. Je kunt je immuniteit versterken door voedsel te consumeren zoals bosbessen, granaatappel, biet, groene thee, rode kool.


2. Vitamine C

Omdat vitamine C effectief is bij cel- en weefselherstel, is het ook zeer effectief bij het versterken van de immuniteit en het verhogen van de lichaamsweerstand. Voeg daarom sinaasappel, mandarijn, citroen, kiwi, peterselie, spinazie, radijs, broccoli, rode puntpaprika en groene peper, die tot de voedingsmiddelen behoren die rijk zijn aan vitamine C  toe aan je dieet.


3. Vitamine A

Vitamine A-tekort zorgt ervoor dat het immuunsysteem verslechtert. Om je lichaam tegen infectieziekten te beschermen, moet je voedingsmiddelen consumeren die veel vitamine A bevatten. Vergeet niet om voedingsmiddelen met vitamine A aan je dieet toe te voegen voor groei, voortplanting, gezondheid van de ogen en immuniteit. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A; eieren, melk en zuivelproducten, wortelen en rode paprika's.


4. Zink

Het is zeker goed om voedingsmiddelen met veel zink aan je dieet toevoegen. Zinktekort maakt je lichaam kwetsbaar voor virussen en bacteriën. Daarom kun je zinkrijk voedsel zoals pompoenpitten, volle granen, haver en rauwe amandelen aan uw dieet toevoegen.


5. Vitamine D

Vitamine D staat op de eerste plaats onder de vitamines die de immuniteit ondersteunen. Mis geen vitamine D, die de weerstand van het lichaam verhoogt, de immuniteit versterkt en het lichaam beschermt tegen infecties. Omdat vitamine D moeilijk in te nemen is, kun je het als supplement innemen. Het is verstandig om het eerst met een te arts te bespreken voordat je deze procedure uitvoert.


6. Prebiotisch en Probiotisch

Het is erg belangrijk om een ​​uitgebalanceerd en gezond voedingspatroon te hebben voor een gezonde darmstructuur. Daarom moet je probiotische voedingsmiddelen zoals kefir, kaas en prebiotische voedingsmiddelen zoals haver, volle granen en peulvruchten in je dieet opnemen.

7. Verse Gember of Gember in poedervorm

Niet te vergeten, Gember, die wordt gebruikt voor een goede spijsvertering en een bescherming biedt tegen veel chronische aandoeningen. Naast de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, heeft gember, een antimicrobieel potentieel dat kan helpen bij de behandeling van infectieziekten. Je kunt het consumeren als vers of gemalen in je thee en maaltijden.

Een reactie posten

0 Reacties