Subscribe Us

Wortel soep


Hoe maak je Wortel soep ?

Ingrediënten


3 middelgrote wortelen
1 grote ui
1/2 glas rijst
5 grote glazen hete kippenbouillon (indien niet beschikbaar gekookt drinkwater)
1 eetlepel plantaardig olie
1 eetlepel roomboter
1 teentje knoflook
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel zout

Bereiding Wortel soep

  • Hak de uien fijn.
  • Voeg de uien toe aan de pan en fruit.
  • Voeg na 1-2 minuten de roomboter toe.
  • Voeg de in kleine stukjes gesneden wortelen toe.
  • Voeg na 1 minuut bakken de rijst toe, roer een paar keer om en voeg de hete kippenbouillon of gekookte water toe.
  • Voeg nu een licht geplet teentje knoflook en zwarte peper in een klein kaasdoekje, bind het vast met een touw en gooi het in de soep.
  • Als het water begint te koken, zet je het vuur lager en laat je het langzaam koken op laag vuur.
  • Als de wortels zacht zijn en de rijst gaar is, verwijder dan het kruidenzakje en maak de soep glad met behulp van een blender.
  • Voeg als laatste het zout toe aan je Wortel soep en zet het vuur uit.

Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties