Subscribe Us

Zoete vingers dessert

 


Hoe maak je Zoete vingers dessert ?


Ingrediënten

1 ei

1 kopje griesmeel

1 kopje zonnebloemolie

1 kopje suiker

3 eetlepels gesmolten roomboter

2,5 glazen bloem

1 pakje bakpoeder

1 pakje vanille

Voor de siroop:

2 glazen suiker

3 glazen water

1 theelepel citroensap

Om te dompelen:

5 eetlepels griesmeel


Bereiding

  • Voeg het water en de suiker die nodig zijn voor de siroop in een pan, meng tot de suiker oplost en zet het vuur aan.
  • Nadat de siroop begint te koken, kook je nog 10 minuten, voeg citroensap toe, zet het vuur uit en laat het afkoelen.
  • Doe alle benodigde ingrediënten voor het deeg, behalve de bloem, in een kom.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot je een deeg hebt dat niet aan je handen kleeft.
  • Neem stukjes ter grootte van een walnoot van het deeg  en rol het tussen je handpalmen tot een ovale vorm zoals op de foto. 
  • Doe 5 eetlepels griesmeel op een bord  en dompel de ovale vormen ermee en leg het deeg op bakplaat met bakpapier.
  • Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de bovenkant goudbruin is, en zodra je ze uit de oven haalt, doe je je dessert in een ovenschaal.
  • Giet de siroop en laat deze op kamertemperatuur komen totdat de siroop volledig is opgenomen. Je kunt je zoete vinger dessert met de siroop serveren door pistachenotenpoeder of kokos te besprenkelen.


Eet smakelijk!

Een reactie posten

0 Reacties