Ingrediënten
Ingrediënten voor het marineren
2-3 tubes inktvis
2 eetlepels kristalsuiker
3 flessen a 250 gram koolzuurhoudend water
Ingrediënten voor gekruide bloem
2 glazen bloem
Zout
Zwarte peper
Gemalen rode peper
Munt Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Remoulade Saus Ingrediënten
1 eetlepel kappertjes
4-5 stukjes augurk
2 teentjes knoflook
5-6 takjes peterselie
3 eetlepels mayonaise
5 eetlepels Griekse yoghurt
Zout
Zwarte peper
Bereiding Gebakken Inktvisringen
- Snijd de inktvissen in ringen en wrijf ze 5-10 minuten in met suiker.
- Voeg vervolgens de koolzuurhoudend water toe en laat deze minimaal 2-3 uur in de soda rusten.
- Meng voor het kruidige bloem de bloem en de kruiden tot ze goed homogeen zijn.
- Haal de inktvisringen uit koolzuurhoudend water en dompel de inktvisringen in de kruidige bloem.
- Frituur de inktvisringen tot ze een kleurtje krijgen.
Bereiding Remoulade saus
- Hak de kappertjes, augurken, knoflook en peterselie fijn.
- Meng het met yoghurt en mayonaise.
- Serveer het samen met de gebakken inktvis ringen.
Eet smakelijk !
0 Reacties