Subscribe Us

Gebakken Inktvisringen

Ingrediënten

Ingrediënten voor het marineren

2-3 tubes inktvis
2 eetlepels kristalsuiker
3 flessen a 250 gram koolzuurhoudend water

Ingrediënten voor gekruide bloem

2 glazen bloem
Zout 
Zwarte peper
Gemalen rode peper
Munt Paprikapoeder
Knoflookpoeder

Remoulade Saus Ingrediënten

1 eetlepel kappertjes
4-5 stukjes augurk
2 teentjes knoflook
5-6 takjes peterselie
3 eetlepels mayonaise
5 eetlepels Griekse yoghurt
Zout
Zwarte peper

Bereiding Gebakken Inktvisringen

  • Snijd de inktvissen in ringen en wrijf ze 5-10 minuten in met suiker.
  • Voeg vervolgens de koolzuurhoudend water toe en laat deze minimaal 2-3 uur in de soda rusten.
  • Meng voor het kruidige bloem de bloem en de kruiden tot ze goed homogeen zijn.
  • Haal de inktvisringen uit koolzuurhoudend water en dompel de inktvisringen in de kruidige bloem.
  • Frituur de inktvisringen tot ze een kleurtje krijgen.

Bereiding Remoulade saus

  • Hak de kappertjes, augurken, knoflook en peterselie fijn.
  • Meng het met yoghurt en mayonaise.
  • Serveer het samen met de gebakken inktvis ringen.

Eet smakelijk !


Een reactie posten

0 Reacties