Subscribe Us

Groentesoep



Ingrediƫnten

2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui - gehakt
1 aardappel
1 wortel
1 courgette
2 takjes bleekselderij
Zout
witte peper
3 kardemom geplet
1 handvol spinazieblaadjes
5 kopjes kippenbouillon
100 - 200 ml. room

Ingrediƫnten voor de top

bosje dille

Bereiding Groentesoep

  • Hak de ui fijn.
  • Snijd de wortelen, courgette, selderij en aardappel in kleine blokjes.
  • Zet je soeppan op het vuur en verwarm hem.
  • Voeg zonnebloemolie en ui toe en bak.
  • Voeg vervolgens met tussenpozen van 1 minuut aardappelen, wortels, courgette en bleekselderij toe en rooster.
  • Breng op smaak met zout, witte peper en kardemom en bak verder.
  • Voeg spinazie toe en roer een keer.
  • Voeg dan het water met kippenbouillon toe en laat het geheel koken. Mix de soep nadat het water kookt met een staafmixer.
  • Voeg de room toe en kook nog een keer.
  • Garneer met fijngehakte dille en serveer warm.
Eet smakelijk!



 

Een reactie posten

0 Reacties