Ingrediƫnten
2 eetlepels zonnebloemolie1 ui - gehakt
1 aardappel
1 wortel
1 courgette
2 takjes bleekselderij
Zout
witte peper
3 kardemom geplet
1 handvol spinazieblaadjes
5 kopjes kippenbouillon
100 - 200 ml. room
Ingrediƫnten voor de top
bosje dille
Bereiding Groentesoep
- Hak de ui fijn.
- Snijd de wortelen, courgette, selderij en aardappel in kleine blokjes.
- Zet je soeppan op het vuur en verwarm hem.
- Voeg zonnebloemolie en ui toe en bak.
- Voeg vervolgens met tussenpozen van 1 minuut aardappelen, wortels, courgette en bleekselderij toe en rooster.
- Breng op smaak met zout, witte peper en kardemom en bak verder.
- Voeg spinazie toe en roer een keer.
- Voeg dan het water met kippenbouillon toe en laat het geheel koken. Mix de soep nadat het water kookt met een staafmixer.
- Voeg de room toe en kook nog een keer.
- Garneer met fijngehakte dille en serveer warm.
Eet smakelijk!
0 Reacties