Subscribe Us

Kunefe

 

Hoe maak je Kunefe ?

Een traditioneel dessert uit het Midden-Oosten van Turkije, kunefe gemaakt met dunne griesmeelpasta, gevoed met siroop op basis van suiker en meestal gemaakt met toevoeging van ingrediënten zoals kaas of gestremde room, pinda's of noten? Dit is het lekkerste, gemakkelijkste kunefe-recept!


Ingrediënten

250 g tel kadayif (uit de Turkse winkel)

125 g ongezouten kunefe kaas (je kan ongezouten tongkaas, mozzarella enz. gebruiken)

3 volle eetlepels roomboter

Voor de sorbet

1 glas suiker

1 glas water

een paar druppels citroensap

Versiering

Gemalen pistache


Bereiding

  • Doe het water, de suiker en het citroensap in een pan.
  • Roer tot de suiker is opgelost.
  • Laat  de siroop nadat de suiker is opgelost, 15 minuten op middelhoog vuur door koken.
  • Leg de siroop aan de kant en laat het rusten tot het afgekoeld is. 
  • Versnipper de tel de kadayıf in kleine stukjes, smelt de roomboter, neem de helft van de versnipperde tel kadayif in een ronde künefe-plaat van 15 cm zie foto (het kan ook een antiaanbakpan zijn) en verdeel het, verdeel de helft van de gesmolten roomboter erover met behulpt van een lepel.
  • Pers vervolgens de versnipperde tel kadayif met roomboter plat met behulp van een lepel in de plaat of pan door er op te drukken.
  • Leg de gesneden kaas erop.
  • Verdeel de overgebleven tel kadayif gelijkmatig over de kaas en pers het weer plat door erop te drukken.
  • Giet de resterende roomboter erop en pers nogmaals.
  • Bak de ene kant op laag vuur en verander regelmatig van plaats en bak tot de bodem goudbruin is.
  • Draai het om met behulp van een plat deksel / bord en leg het terug op het vuur en bak de andere kant met een ronddraaiende beweging op het vuur tot het bruin is.
  • Haal het van het vuur en giet de afgekoelde sorbet erop zonder te wachten.
  • Versier naar wens met gemalen pistache. 

Eet smakelijk !


Een reactie posten

0 Reacties