Rode bieten Hummus
Ingrediënten
1,5 glas kikkererwten - gekookt
3 eetlepels tahin
1 - 2 teentjes knoflook
Sap van 1 citroen
1 rode biet - gekookt
Zout
Zwarte peper
Komijn
5 eetlepels olijfolie
Ingrediënten voor de top
1 - 2 eetlepels olijfolie ½ glas kikkererwten - gekookt
½ geroosterde rode paprika - julienne gehakt
1 snufje peterselie - fijngehakt
Gemalen rode peper
Bereiding Rode bieten Hummus
- Kook je kikkererwten en pel ze.
- Kook je bieten.
- Neem alle ingrediënten voor je hummus in een hakmolen en hak of mix tot je een gladde massa krijgt.
- Verdeel de voorbereide hummus over het bord dat je gaat serveren en maak in het midden een licht pitje.
Opmerking 1: Je kunt de kruidenbalans aanpassen door van je hummus te proeven.
Opmerking 2: Als de consistentie van je hummus te dik is, kun je een paar druppels water toe voegen.
Versieren; Schenk in het midden van je hummus een scheutje olijfolie, gekookte kikkererwten, julienne gesneden rode paprika, fijngehakte peterselie en gemalen rode peper.
0 Reacties