Subscribe Us

Turkse thee recept

Hoe maak je Turkse thee ?Allereerst is het erg belangrijk dat de soort thee die je gaat zetten geschikt is voor jouw smaak. Er zijn verschillende thee soorten in de Turkse winkel te vinden, vind de smaak die het beste bij jou past door het kopen van kleine hoeveelheden en door met deze te experimenteren. Dit kan een enkele thee of een mengsel van meerdere thee, dus vermijd niet het proberen. Daar houdt het natuurlijk niet op. Alvorens de thee in de theepot te doen kun je ervoor kiezen de thee met koud water te wassen om het stof af te voeren. Voor een intensere smaak adviseer ik je de thee niet te wassen alvorens het zetten. De thee wordt geschenkt in de bovenste kleinere pot.


Als jou thee niet werkt zoals je dat wilt, kan het door de theepot komen. Er is geen regel dat theepot is gemaakt van metaal of glas is natuurlijk, maar degenen die er ervaring mee hebben raden een porseleintheepot aan. Het is het proberen waard...

Ingrediënten

  • Turkse theepot
  • 2 el Turkse thee
  • Water
  • Turkse theeglazen

 Bereiding

  • Laten we beginnen met de temperatuur van het water... Vul het water in de onderste pot en doe de bovenste kleine pot erop en laat het water koken. nu is het water 100 graden, maar de thee wordt niet gemaakt met 100 graden water.
  • De ideale indering temperatuur is ongeveer 75 graden. Om deze temperatuur te bereiken, kook je het water in de onderste pot, koel je het een beetje, dan gieten in de bovenste pot met 2 volle el. thee erin.
  • Vul de onderste pot opnieuw aan met koud water en breng opnieuw aan de kook. 
  • Zet het vuur laag als het kookt en en laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken op laag vuur tot de thee bladeren zichzelf uitzetten en op de bodem zijn gezakt..
  • Serveer de thee door een kleine hoeveelheid naar wens thee uit de bovenste pot in te schenken en vervolgens aan te vullen met gekookt water in een (Turkse) theeglas.

Laat de thee niet langer dan een half uur in de pot. Door het lang laten staan kan de thee bitter worden.
Tot slot kan je kruiden zoals kruidnagel, stokkaneel, sinaasappel of appelschillen toevoegen aan je thee om verschillende smaken te creëren. Misschien is wat je echt zoekt een aromatische thee, dus laat het niet om te experimenteren met kruiden en smaken. Drink smakelijk...                                             Een reactie posten

0 Reacties