Subscribe Us

Voordelen van Truffel olie

Truffels zijn de droom van elke chef.  's Werelds lekkerste gerechten worden gemaakt met behulp van deze paddenstoelen en dagelijks geprezen door fijnproevers. Net zoals we thuis olijfolie gebruiken, gebruiken de beroemdste restaurants over de hele wereld truffelolie om hun eten lekkerder te maken. Naast smaakverhogingen zijn de gezondheidsvoordelen van truffelolie net zo groot. Lees dit bericht om deze voordelen te ontdekken voor een gezondere levensstijl.


Truffels, groeien onder de grond en zijn meestal te vinden rond boomwortels. Echter, zijn er veel verschillende soorten truffels, laten we ze samen onderzoeken.

Zwarte truffels worden voornamelijk geteeld in Frankrijk en zijn vrij duur.
Witte truffels worden meestal geteeld in Italië en zijn wit als marmer, zoals het zijn naam betaamt.

Bourgondische truffels zijn vergelijkbaar met zwarte champignons, maar hebben een bruinige kleur.
Knoflooktruffels behoren weer tot de familie van zwarte truffels en staan bekend om zijn zachte textuur samen met de geur van knoflook.
De gezondheidsvoordelen van Truffelolie kunnen niet worden vervangen door een andere olie. Het is wonderbaarlijk in termen van zowel smaak en voordelen voor de gezondheid.

Gezond voor het hart

Dankzij de antioxidanten reinigt het de bloedvaten in en rond je hart en reguleert het de bloedstroom. Het geneest ook de beschadigde cellen. Het beschermt je tegen hart-en vaatziekten door het verlagen van je cholesterolgehalte en bloeddruk.Bestrijdt kanker

De aanwezige antioxidanten remmen ook de groei en verspreiding van kankercellen.Vermindert de symptomen van diabetes

Het reguleert de insulineniveaus, vermindert suikermoleculen die vrij in het bloed circuleren en helpt verstoppingen in bloedvaten te voorkomen.


Het helpt je gewicht te verliezen.

Je wordt gezonder en verliest dus comfortabeler gewicht door truffel olie te gebruiken in plaats van verwerkte plantaardige en dierlijke vetten. Het is bewezen door verschillende onderzoeken dat het wonderen verricht bij regelmatig gebruik.


Anti aging effect

De aanwezige vitamine E in truffel geeft je huid weer een jeugdlook. Het beschermd je tegen  huidproblemen en zorgt voor een zachte, gladde huid .


Een reactie posten

0 Reacties