Subscribe Us

5 x Zelfgemaakte Compote recepten

MAAK DE COMPOTE´S UIT DE TURKSE KEUKEN

Compote is de naam die wordt gegeven aan fruitsorbets, fruit gekookt in waterige suikersiroop als geheel of in plakjes. Het is een soort dessert dat wordt bereid door het koken van vele soorten fruit, ook wel hosaf genoemd. Sommige van deze vruchten zijn pruimen, rozijnen, appel, aardbeien, kersen, perzik en kweepeer. Gedroogd fruit koken is sinds de oudheid ontdekt en zijn heeft zijn plaats genomen op de maaltijd tafels. Hieronder heb ik een paar van de heerlijke compote recepten voor je samengesteld.

1) ABRIKOZEN COMPOTE


Abrikozen Compote met amandelen is een zoete zomerdrank met fruit die de smaken van de maaltijden aanvult, met gezonde ingrediënten die de spijsvertering bevorderen. De Abrikoos is erg geschikt om er compote van te maken. 2) GEDROOGD FRUIT COMPOTE


Compote met gedroogd fruit geeft het lichaam een ​​zeer verfrissend en energiek gevoel. Compotes met gedroogd fruit worden over het algemeen meer geconsumeerd in de winter omdat het een periode is waarin gedroogd fruit overvloedig is.


3) Kersen Compote


Creëer een sierlijke bowl aan tafel met deze zelf gemaakte kersencompote! Leer hoe je een simpele en heerlijk zoetzure kersencompote zelf thuis kunt bereiden.


4) Pruimen Compote


De pruim smaakt gekookt heel anders dan de verse versie. Veel zoeter en intenser. Dat heb ik gemerkt bij het bereiden van de pruimen compote. Het is heerlijk zoet, dorstlessend en verslavend lekker!


5) SINAASAPPEL COMPOTE


Hoe zou je het vinden om ééns Frisse Sinaasappel compote met stukjes sinaasappel en sinaasappelsap te zelf thuis te bereiden?

Een reactie posten

0 Reacties