MAAK DE COMPOTE´S UIT DE TURKSE KEUKEN
Compote is de naam die wordt gegeven aan fruitsorbets, fruit gekookt in waterige suikersiroop als geheel of in plakjes. Het is een soort dessert dat wordt bereid door het koken van vele soorten fruit, ook wel hosaf genoemd. Sommige van deze vruchten zijn pruimen, rozijnen, appel, aardbeien, kersen, perzik en kweepeer. Gedroogd fruit koken is sinds de oudheid ontdekt en zijn heeft zijn plaats genomen op de maaltijd tafels. Hieronder heb ik een paar van de heerlijke compote recepten voor je samengesteld.
1) ABRIKOZEN COMPOTE
Abrikozen Compote met amandelen is een zoete zomerdrank met fruit die de smaken van de maaltijden aanvult, met gezonde ingrediƫnten die de spijsvertering bevorderen. De Abrikoos is erg geschikt om er compote van te maken.
2) GEDROOGD FRUIT COMPOTE
Compote met gedroogd fruit geeft het lichaam een zeer verfrissend en energiek gevoel. Compotes met gedroogd fruit worden over het algemeen meer geconsumeerd in de winter omdat het een periode is waarin gedroogd fruit overvloedig is.
3) Kersen Compote
Creƫer een sierlijke bowl aan tafel met deze zelf gemaakte kersencompote! Leer hoe je een simpele en heerlijk zoetzure kersencompote zelf thuis kunt bereiden.
4) Pruimen Compote
De pruim smaakt gekookt heel anders dan de verse versie. Veel zoeter en intenser. Dat heb ik gemerkt bij het bereiden van de pruimen compote. Het is heerlijk zoet, dorstlessend en verslavend lekker!
5) SINAASAPPEL COMPOTE
Hoe zou je het vinden om Ć©Ć©ns Frisse Sinaasappel compote met stukjes sinaasappel en sinaasappelsap te zelf thuis te bereiden?
0 Reacties