Appelkruimeltaart Recept, waarin appel wordt gecombineerd met walnoot en kaneel. De heerlijke aroma, zal dit keer jouw verwachtingen overtreffen. Het recept voor Appelkruimeltaart hieronder met alle stappen.
Ingrediënten voor Appelkruimeltaart in een ronde Borcam ovenschaal;
125 g roomboter (desgewenst margarine)
Half kopje zonnebloemolie
1 ei
10 eetlepels kristalsuiker
1 pakje vanille
Een half pakje bakpoeder
3 glazen bloem (gecontroleerd toevoegen)
Voor de appel vulling;
4 grote appels
4 eetlepels kristalsuiker
1 theelepel kaneel
Walnoot (optioneel)
Voor de bovenkant;
Poedersuiker
Bereiding Appelkruimeltaart;
- Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed een zacht deeg dat niet aan de hand blijft plakken.
- Scheid één derde van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en leg het 20-25 minuten in de vriezer. (Om later op de taart te raspen)
- Verdeel het resterende deeg gelijkmatig over je ovenschaal.
- Schil en rasp de appels. Doe het in een pan. Voeg suiker toe en kook tot dat de appel zacht en goudbruin is.
- Voeg als laatste de kaneel toe en meng.
- Haal je pan van het vuur en laat je appelvulling afkoelen.
- Desgewenst kan je walnoten toevoegen.
- Verdeel de afgekoelde appel vulling over het deeg en druk dit stevig aan.
- Haal het deeg uit de vriezer en rasp het bovenop je appelvulling.
- Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot je Appelkruimel Taart goudbruin is en laat afkoelen.
- Strooi er poedersuiker overeen.
- Snijd in plakjes en serveer.
Geniet ervan!
0 Reacties