Ingrediënten voor Borek met sucuk en kaas
Voor het deeg
1 glas warme melk
1 glas warm water
1 pakje instant gist
Een half glas zonnebloemolie
2 eetlepels yoghurt
2 theelepels zout
1 theelepel kristalsuiker
1 eetlepel azijn
4 glazen bloem
Voor de vulling
200 gr Sucuk
2 eetlepels olijfolie
150 g geraspte kaas
1 tomaat
2 groene paprika's
Zout
Zwarte peper
Voor de bovenkant
1 eidooier
Zwart zaad
Sesam
Bereiding
- Meng de bloem, suiker, zout en gist in een grote kom.
- Voeg water, melk, zonnebloemolie, yoghurt en azijn toe en kneed tot een deeg.
- Voeg indien nodig bloem toe voor een consistentie die niet aan de handen kleeft.
- Dek af en fermenteer gedurende 1 uur.
- Snijd de Sucuk in blokjes.
- Schil de tomaten, snijd ze in blokjes en fruit ze eventjes in olijfolie.
- Voeg de paprika's en Sucuk toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg peper en zout toe en laat afkoelen.
- Verdeel de helft van het deeg in een ovenschaal met bakpapier.
- Verdeel je Sucuk vulling en je geraspte kaas erover.
- Open de andere helft van het deeg met behulp van een deegroller of met je handen en dek je ovenschaal af.
- Verdeel het eigeel erover met behulp van een keukenkwast en bestrooi met zwart zaad en sesamzaadjes.
- Bak in een oven van 180 graden tot je Sucuk borek goudbruin is.
- Snijd in plakjes en serveer.
Eet smakelijk..
0 Reacties