Subscribe Us

Borek met sucuk en kaas

Borek met Sucuk en Kaas; Dit is een simpele Borek recept dat je warm of koud, met het ontbijt, lunch of als avondeten kunt serveren. Lekker bij thee of met soep. Lees verder voor dit heerlijke Borek met Sucuk en kaas recept :)

Ingrediënten voor Borek met sucuk en kaas


Voor het deeg

1 glas warme melk
1 glas warm water
1 pakje instant gist
Een half glas zonnebloemolie
2 eetlepels yoghurt
2 theelepels zout
1 theelepel kristalsuiker
1 eetlepel azijn
4 glazen bloem

Voor de vulling

200 gr Sucuk
2 eetlepels olijfolie
150 g geraspte kaas
1 tomaat
2 groene paprika's
Zout
Zwarte peper

Voor de bovenkant

1 eidooier
Zwart zaad
Sesam


Bereiding
  • Meng de bloem, suiker, zout en gist in een grote kom.
  • Voeg water, melk, zonnebloemolie, yoghurt en azijn toe en kneed tot een deeg.
  • Voeg indien nodig bloem toe voor een consistentie die niet aan de handen kleeft.
  • Dek af en fermenteer gedurende 1 uur.
  • Snijd de Sucuk in blokjes.
  • Schil de tomaten, snijd ze in blokjes en fruit ze eventjes in olijfolie.
  • Voeg de paprika's en Sucuk toe en bak nog 2 minuten.
  • Voeg peper en zout toe en laat afkoelen.
  • Verdeel de helft van het deeg in een ovenschaal met bakpapier.
  • Verdeel je Sucuk vulling en je geraspte kaas erover.
  • Open de andere helft van het deeg met behulp van een deegroller of met je handen en dek je ovenschaal af.
  • Verdeel het eigeel erover met behulp van een keukenkwast en bestrooi met zwart zaad en sesamzaadjes.
  • Bak in een oven van 180 graden tot je Sucuk borek goudbruin is.
  • Snijd in plakjes en serveer.

Eet smakelijk..

Een reactie posten

0 Reacties