Subscribe Us

Brood recept


Ingrediƫnten

4 of 5 glazen bloem
droge gist
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
warm water

Bereiding

  • Doe de bloem in een diepe deeg kom open het midden.
  • Voeg het gist-suiker-zout toe, giet langzaam het warme water erbij en meng met een houten lepel of spatel.
  • 1,5 glas water is genoeg. Het deeg hoort ietsjes aan de handen te blijven plakken. Dus niet droog dit is belangrijk.
  • Dek dan het deeg kom af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer 1 Ć  1,5 uur gisten.
  • Open vervolgens de deeg kom en kneed weer een beetje met wat bloem, tot een zachte deeg dat ietsjes aan de hand plakt en niet droog is šŸ‘šŸ» 
  • Vorm het deeg in de gewenste vorm tot een hele brood.
  • Kras voordat je het brood deeg in de oven doet, de bovenkant met de punt van een mes en wrijf het brood in met een flinke hoeveelheid water en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet het in een voorverwarmde oven van ongeveer 160-180 graden.
  • Het belangrijkste hierbij is om een  (hittebestendig) ​​kom met water onder de bakplaat te zetten om het deeg vochtig te houden zodat je brood niet uitdroogt van binnen. (Ik doe water in een anti-aanbak muffinkom en leg het op de bodem.
  • Je zelfgemaakte brood is klaar in 15-20 minuten.





Een reactie posten

0 Reacties