Hoe maak je Cream cheese danish?
Ingrediënten
6 vierkant bladerdeeg
1 pakje labne kaas (ongeveer 150 gr.)
5 eetl. poedersuiker
1 pakje vanilline of vanille-extract
Blauwe bessen (je kunt ook variëren met aardbei, braam, jam, chocolade, enz.)
Voor de bovenkant:
1 losgeklopte ei
Bereiding
- Meng de labneh, vanille en poedersuiker goed door elkaar. Zet 1 eetlepel van je labneh saus apart.
- Kras lichtjes 1 cm vanuit de randen een vierkant op je bladerdeeg (let op dat je het niet open snijd)
- Voeg de labneh saus toe in het midden van je bladerdeeg en vouw en bedek de randen lichtjes naar binnentoe.
- Smeer de opgevouwen randen in met opgeklopte ei met behulp van een keukenkwast.
- Voeg de bosbessen toe. (je kunt elk fruit toevoegen dat je wilt.)
- Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden tot de bovenkant bruin is. (Ongeveer 25-30 minuten)
- Meng 1 eetlepel labne-saus met een halve geperste citroen en verdeel over je Cream cheese danish dat uit de oven komt.
- En je Cream cheese danish is klaar.
- Laat het een uurtje rusten op het aanrecht.
Eet smakelijk..
0 Reacties