Subscribe Us

Dolma met kikkererwten

Lieve vrienden, op het menu staat vandaag het heerlijke gevulde aubergine gerecht Dolma met kikkererwten. Dolma betekent letterijk `Gevuld` en is zeer beroemd in de Turkse keuken. Je kunt de vulling op verschillen soorten bereiden. Vandaag zal ik het recept Dolma met kikkererwten met jullie delen!

Hoe maak je Dolma met kikkererwten?

Ingrediënten

aubergines
250 gr. rundergehakt
2 glazen rijst
1 glas kikkererwten -gekookt-
3 tomaten
groene paprika
2 uien
1 citroen ( 1/2 voor de vulling, 1/2 voor de saus)
4 steentjes knoflook
peper pasta (Biber Salca)
zwarte peper
zout 
zonnebloemolie

Overige benodigdheden; 

Aubergine boor ( Verkrijgbaar in een Turkse supermarkt)

 

Bereiding

  1. Hak de ui, knoflook, tomaat en groene paprika in stukjes en doe dit in een kom.
  2. Doe de peperpasta, zonnebloemolie,  en het gehakt erbij.
  3. Voeg de zwarte peper en het zout toe.
  4. Was de rijst, giet het water af en doe het bij de vulling. 
  5. Pers de citroen en voeg toe.
  6. Voeg de gekookte kikkererwten toe.
  7. Meng nu alles tot een geheel. Je vulling is klaar 😊
 

Combineren en vullen
  1. Haal de binnenkant van de aubergines eruit met behulp van de aubergineboor.
  2. Vul je aubergines met de vulling die je hebt bereid en sluit met een stukje tomaat of de aubergine stukjes die je uit de aubergines hebt geboord.
  3. Leg je gevulde aubergines rechtop of liggend in je pan.
  4. Voeg er gekookt water overheen tot net over de helft van je gevulde dolma met kikkererwten en leg er een omgekeerde hittebestendige bord op (zie foto hieronder) en breng aan de kook.
  5. Laat je dolma met kikkererwten ongeveer 30 minuten doorkoken op laag vuur.
  6. Controleer tussendoor of de rijst gaar is.
  7. Haal je pan van het vuur, dek het deksel af en laat je Dolma met kikkererwten nog 10 minuten rusten.
  8. Serveer desgewenst met yoghurt.

Eet smakelijk!


                                                  

Een reactie posten

0 Reacties